ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

GSO, ekonomik teröre savaş açtı

GSO, ekonomik teröre savaş açtı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Gaziantep Sanayi Odası, Türkiye'yi ekonomik krizden kurtaracak bir projeye hazırlanıyor.
Gaziantep Sanayi Odası, Türkiye'yi ekonomik krizden kurtaracak bir projeye hazırlanıyor. “Yeniden ihracat seferberliği” adı verilen proje ile ekonomik teröre savaş açılacak. GSO Başkanı Nejat Koçer, Türkiye'nin terör konusunda kesin başarıya ulaşması için ekonomik teröre karşı da baş kaldırması gerektiğini, aksi takdirde teröre karşı kazanılan başarıların kalıcı olmasının mümkün olmayacağını söyledi.
Koçer, tüm dünyayı etkisi altına alan global krizden kent olarak kurtulmak ve kent ekonomisine yeni bir nefes aldırmak amacıyla, yeniden ihracat seferberliği kapsamında yeni bir proje geliştirdiklerini kaydetti.
GSO, krizden çıkışa öncülük edecek
GSO’nun Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Koçer, “Güneydoğu'nun Paris'i, Anadolu Kaplanı ve GAP güneşinin yükseldiği yer” unvanlarıyla ülke ekonomisine damgasını vuran Gaziantepli Sanayiciler olarak krizden çıkış yolları arayarak, Türkiye'ye Bu konuda da öncülük etmeyi amaçladıklarını belirtti. Koçer, Kent ekonomisine yeni bir nefes aldıracak proje ile ilgili olarak şöyle dedi: Yeniden ihracat seferberliği projesini uygulamak için Eximbank, Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı ihracatı geliştirme merkezi, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve İhracat Genel Müdürlüğü'nden de destek alacağız. Bu amaçla eğitim seminerleri, toplantılar, iş gezileri ve fuarlar düzenleyeceğiz.
Terörle mücadelede önemli aşama kaydedildi
Koçer, 1980'li yılların başından bu yana sürdürülen terörle mücadele konusunda önemli bir aşamaya gelindiğini hatırlatırken, “Türkiye yolun büyük bir bölümünü tamamlamış, ama henüz sonuna gelmemiştir. Yolun sonu uzlaşmacı, kararlı ve kendine güvenen Türkiye'den geçiyor. Ülkede herkesin moralini zirveye çıkaran bu olay, sorunların üzerine kararlı ve ciddi bir şekilde gidildiğinde, çözümün ne kadar kolay olduğunun en sıcak örneği olarak karşımızda durmaktadır. Apo'nun yakalanması tarihi bir fırsattır. Herkes bunu çok iyi değerlendirmeli, yine aynı kararlılıkla diğer sorunların da üzerine gitmelidir. Kısaca, ekonomik teröre de başkaldırmalıdır” dedi.
“Gelir dağılımındaki adaletsizlik giderilmeli“
Son 25 yıldır Türk toplumu üzerine karabasan gibi çöken ve ekonomide kalıcı tahrifatlar yaratan enflasyonun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini de kaydeden Nejat Koçer, şunları söyledi: “Ülkemizde yaratılan katma değerlerin yarıdan fazlası, yüzde beşlik bölümünün eline geçiyor. Bu da bölgeler arasındaki gelir farkını 10 katında çıkartıyor. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması şarttır. Ekonomik çözümler için yapısal reformlar şart. Enflasyonun aşağı çekilmesi için kamu açıklarını azaltmak, devletin hovardaca harcamalardan uzak durup, bütçe açıklarına sınırlandırma getirecek yasal düzenleme gerek. Sosyal Güvenlik Sistemi acilen revizyondan geçirilmeli. Türkiye bu sosyal güvenlik sistemini daha fazla omuzlarında taşıyamaz. Mali sektörde geniş çaplı reformlara gidilmeli. Özelleştirme yapılırken bankacılık yasası da bir an önce çıkarılmalı.”
Verilemeyecek veya verilmeyecek teşvikler ağıza alınmamalı, tutulamayacak sözler verilmemeli. Biz Güneydoğulu Sanayiciler olarak her türlü zorluğa ve yalnızlığa rağmen, ülke ekonomisine yüzde 6’’lık bir katma değer kazandırmasaydık, sizler İstanbul'daki yalılarınızda, Ankara'daki köşklerinizde, İzmir'deki yazlıklarınızdan bu kadar rahat konuşamazdınız.”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *