Çiftçinin çok zor koşullar altında yaşamını sürdürdüğünü, krizle birlikte zor durumda kaldığını söyleyen Şen, bu nedenle ürüne gerçek değerinde taban fiyatı verilmesini istediklerini, ancak bu taleplerinin dikkate alınmadığını açıkladı. Sert buğdayın 350 bin lira, yumuşak ekmeklik buğdayın 280 bin lira, arpanın ise 160 bin lira civarında olmasını istediklerini hatırlattı.
Şen, “Ancak TMO tarafından yapılan açıklama sonrası şok olduk. TMO’nun açıkladığı fiyatlara göre sert buğday 250 bin, yumuşak ekmeklik buğday 230 bin ve arpa taban fiyatı da 138 bin lira. Bu fiyatlar, beklediğimiz fiyatların çok altında fiyat oldu. Konuyu genel merkez düzeyinde ilgili Bakanlık ile görüşerek fiyatların artırılması için girişimlerde bulunuldu. Çiftçimizin hükümet tarafından desteklenmesi gerekirken köstekleniyor” şeklinde konuştu.
Tarım ilaçlarının yüzde 100 zamlandığını, çiftçinin tohumluk buğdayı 300 bin liraya aldığını söyleyen Şen konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bugün biz 300 bin liraya buğdayı satıyoruz. Satın aldığımız tüm ürünler geçtiğimiz yıla oranla iki katına çıkıyor. Ancak sattığımız ürünler geçtiğimiz yılki fiyatlarla neredeyse aynı. Türkiye nüfusunun yüzde 6O’ı geçimini doğrudan veya dolaylı olarak tarımdan sağlıyor. Bunun için de hükümetin çiftçiyi desteklemesi lazım. Ancak açıklanan fiyatlarla çiftçilerimiz kendi maliyetlerini dahi karşılayamaz. Hiç kimse para kazanamadığı işi yapmaz. Eğer hükümet çiftçiyi destekleme konusundaki yanlış politikasını sürdürürse, yakında üretim yapacak çiftçi olamayacak” dedi.