İl Kültür Müdür Vekili Mehmet Çınaroğlu, amaçlarının insanların boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak olduğunu, bu amaçla kıraathanelere birer kütüphane açmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Çınaroğlu, “Kıraathanelerde yoğun kalabalıklar oluyor. İnsanlar boş zamanlarının çoğunu buralardan geçiriyor” dedi.
Çınaroğlu, “Hatta burada kötü alışkanlıklar edinenler bile var. Bu nedenle kütüphane açarak hem insanları eğitmek, hem de kötü alışkanlıklardan kurtarmak istedik. Fakat kitapların yüzüne bile bakılmıyor. Bu nedenle çoğu yerdeki kütüphanelerde bu kitaplar yok, olanlar da yıpranmış” dedi.
İl Kültür Müdürlüğü olarak böylesine örnek bir kampanya başlattıklarını ve yapılan kitap bağışlarını da yine bu kütüphanelere hediye ederek kitaplıktan zenginleştirdiklerini kaydeden Çınaroğlu, toplum olarak okumaya hiç önem verilmediğini, kampanyanın sonucuna bakarak değerlendirmenin mümkün olduğunu kaydetti.
Kahveciler Odası Başkanı Faik Karaoğlu da yeni açılan kıraathanelerde kütüphane olmadığını, ancak ruhsat sırasında bunun zorunlu kılınması gerektiğini açıkladı. Karaoğlu, “Aslında önceden açılan kütüphanelerin yüzüne bakan yok. Bu yüzden kütüphane açmanın önemi kalmadı. İnsanlar geçim derdinde” diye konuştu.