Ders kitaplarının eğitimin kanayan yarası olmaya devam ettiğini söyleyen Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, kitapların içerik ve bilimsellikten uzak olduğunu söyledi. Bozgeyik, kalitesiz kitapların pahalıya basılarak bir ticari rant haline getirildiğini kaydetti.
Eğitim-Sen olarak mevcut sorunları yerel anlamda İl Milli Eğitim, genel anlamda da Milli Eğitim Bakanlığı’na bir dosya halinde sunduklarını söyleyen Bozgeyik, çalışanların halen sefalet ücretiyle yaşadığını belirtti.
Bozgeyik, “Geçen yıla oranla ücretlerde yüzde 50‘ye varan bir kayıp yaşandı. Yine öğretmenlerin özlük ve sosyal sorunları çözülemedi. Özellikle hem ilimiz hem Türkiye genelinde edebiyat, İngilizce, rehberlik, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmen açıkları devam ediyor. Kitaplar içerik anlamında, bilimsellikten ve çağdaşlıktan uzak. Okullarda kayıt parası, katkı payı ve dergi parası toplanmaya devam ediliyor. Bu uygulama mevcut yasa ve yönetmeliklere aykırıdır” dedi.
Zorunlu ve parasız eğitimin uygulanması konusundaki ısrarlarının devam ettiğini belirten Bozgeyik şunları söyledi: “Özellikle sınıfların kalabalık olması, derslik sayısının yetersiz oluşu eğitim öğretimi olumsuz etkiliyor. 8 Yıl uygulamasının hedefleri arasında bulunan 30 kişilik sınıf, bilgisayarlı, laboratuvarlı eğitime ulaşamamıştır. Yine okulların su, elektrik borçları kurumlar arasında sorunlar oluşturuyor. Devlet eğitim kurumlarından su ve. elektrik parası almamalı, tüm Avrupa karşılanmalıdır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın hayal kırıklıkları, umutsuzluk, karamsarlıkla tanışmasını istemiyoruz. Çocuklarımız için bilimsel, demokratik laik bir eğitimin hayat bulması için mücadele ediyoruz.