Gaziantep Sanayi Odası ve Sermaye Piyasası Kurulu işbirliğiyle dün gerçekleştirilen SPK Tanıtım Bilgilendirme Toplantısına konuşmacı olarak SPK Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Arıkel, SPK Başuzmanı Yasemin Atasoy, uzman Mehmet Akif Şener ve uzman hukukçu Av. Aslı Baştürk ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Av. Arzu Girgin ve Takasbank Saklama II. Müdürü Hülya Ünal katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan SPK Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Arıkel, sermaye piyasalarının güven ve açıklık içinde çalışmasının ekonomik kalkınma açısından önemine değindi. Gerek ihracatçıların, gerekse yatırımcıların menkul kıymet ihraçlarında veya yatırım yaparken dikkatli olmalarını ve gerek menkul kıymet ihraçlarında gerekse yatırımlarında yetkili kurum ve kuruluşlardan yardım almaları konusunda uyaran Arıkel, bunlar dışındakilere ise itibar etmemelerini belirterek, bu günkü kriz ortamında sermayelerin çok daha dikkatli olarak kullanılması gerektiğini vurguladı.
Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Arıkel, sermaye piyasalarının güven ve açıklık içinde çalışmasının ekonomik kalkınma açısından önemli olduğunu söyledi. Arıkel, “Sermaye piyasalarının gelişiminde, derinliğinin ve likiditesinin artırılması, ihracatçı firmalar ile yatırımcıların aydınlatılması büyük önem taşıyor” dedi. Gerek ihracatçıların, gerekse yatırımcıların menkul kıymet ihraçlarında veya yatırım yaparken dikkatli olmalarını isteyen Arıkel, “Menkul kıymet yatıranlarında yetkili kurum ve kuruluşlardan yardım alınmalı. Yetkili olmayan kurumlara itibar edilmemeli. Özellikle, içinde bulunduğumuz kriz ortamında sermayenin her zamankinden daha dikkatli olması? gerekir” diye konuştu.
SPK’nin, reel sektörü güçlendirmek için KOBI’lere yönelik mevzuat çalışması yaptığını kaydeden Arıkel, şöyle devam etti: “Ekonomide çok önemli bir yere sahip olan KOB’lere kaynak sağlamak için başlatılan mevzuat çalışması, 2002 yılı ortalarında tamamlanacak. Mevzuat çalışması tamamlandığı zaman, pilot iller uygulamasına gidilecek ve daha sonra da Türkiye’nin diğer illerine yaygınlaştırılacak. Uygulamaya geçildiği zaman sanayi odaları ile ilişkiler kurulacak ve firma sahiplerine odalar kanalıyla ulaşılacak. Bu anlamda, KOBI’lerin yoğun olarak bulunduğu illerden olan Gaziantep önemli bir yere sahip.”