Budak, krizin etkisinden kurtulamadıklarını, esnafın iş yapamadığını, çoğunun siftah yapmadan dükkan kapattığını söylerken, “İş yok. Sermayesi yetersiz olanlar zaten mesleği terk etti. Şu sıra bizim en iyi iş yapmamız gereken sezon, ancak iş yok. Beklediğimiz hareketlilik yok. Hasat döneminin yanı sıra gurbetteki yurttaşlarımızın gelmesi ve düğünleri olacağı düşüncesiyle piyasada bir hareketlilik bekliyoruz. Fakat şu ana kadar bu olmadı. En fazla iş yapılması gereken bir dönemde esnaf boş oturuyor. En ölü sezondayız. Bu kadar sıkıntılı bir ortamda kendini koruyan esnaf sayısı çok az. Sektördeki iş kapasitesi hiç bu kadar düşmedi” dedi.
Krizden bu yana hırsızlık olaylarının arttığını söyleyen Budak, “Esnaf bu tür olaylara karşı tedbirini almalı. Alarm sistemi kursunlar veya gerekli bakımını yaptırsınlar, komşuları ile birlikte dükkan açıp kapatsınlar, sürekli komşu dükkanla irtibatları olsun. Dükkana her girene müşteri olarak bakmasınlar” diye konuştu.
Yaşanılan bu kadar olumsuzluğa rağmen altının güvenli bir yatırım aracı olduğunu ifade eden Budak sözlerine şöyle devam etti: “Piyasadaki dalgalanma ve belirsizliklere rağmen altın yatırımcısına değer kaybettirmedi. Bu nedenle mevcut yatırım araçları içerisinde altın en uygunu ve en karlısı. Yatırımcılara paralarını altın alarak değerlendirmesini öneriyoruz. Altın alan kazanır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, ülkeler arasındaki ticaretin altın rezerviyle ilgili olduğu bir gerçektir.”
Ruhsat ve ustalık belgesi olmayanların işyeri açmaya kalkışmamalarını söyleyen Coşkun Budak, yasal olarak çalışan Odaya kayıtlı üyelerinde bu tür işyeri açanları Odaya bildirmelerini aynı zamanda da, izin vermemelerini kaydetti. Budak, bu tür işyeri açanların haksız rekabet yaratacağı, bundan da yine esnafın kendisinin zarar göreceğini vurguladı.