ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Olayı başlatan silahı, sanık Cahit Albayram ateşledi”

“Olayı başlatan silahı, sanık Cahit Albayram ateşledi”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.22
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.22
Gaziantep'te, 23 Nisan’da daha çek-senet tahsilatı nedeniyle Doktorlar Sitesi'nde meydana gelen ve biri polis 2 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmaya ilişkinin yargılamaya devam edildi.
Gaziantep'te, 23 Nisan’da daha çek-senet tahsilatı nedeniyle Doktorlar Sitesi'nde meydana gelen ve biri polis 2 kişinin ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmaya ilişkinin yargılamaya devam edildi.
Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar, Bülent Güven, Mehmet Ali Alagöz ve Ahmet Cahit Albayram ile polis memuru Hakan Korucu hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Ünal Avşar, Fevzi Çakmak Oğuz, Ömer Oğuz, Mehmet Yıldız, polis memurları İsmail Hakkı Can ve İsmail Sadık Mert, Mehmet Parlak ve Hacı Mehmet Taşçı ise duruşmaya gelmedi. Olayın tek görgü tanığı olan Ata Sümer, Kasım Karakan ve arkadaşları kendi bürosuna geldiklerini belirterek, biz oturup Kasım’ın arkadaşları ile daha tanışma fırsatı bulamadan, Ahmet Cahit Albayram, elindeki tabanca ile içeriye girdi ve küfür etti dedi.
Kasım Karakan ile birlikte gelen ve Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan polis memuru Şaban Çalışkan, Cahit Albayramın üzerine atlayıp, silahı almak istediği sırada Albayram’ın ateş etmeye başladığını kaydeden Sümer, şöyle devam etti: “Cahit'in tabancasından çıkan kurşunla ben de alnımdan hafif şekilde yaralandım. Masanın altına girdim. Silah sesleri kesilmedi, ancak ilk ateş eden Cahit Albayram’dı. Silah sesleri kesilince, ayağa kalktığında yerde Kasım Karakan ve Şaban Çalışkan’ın cesetlerini gördüm. Hemen aynı sitede bulunan Kasım’ın kardeşi Ali Karakan’ı çağırdım. Çelişkili ifade iddiası Albayram’ın vekili Avukat Ahmet Ekici Ata Sümer'in çelişkili ifade verdiğini savunarak, hem ilk Cahit Albayram’ın ateş ettiğini, hem kendisi yaralanınca masanın altına girdiğini, hem de daha sonra ateş edenin Cahit Albayram olduğunu söylüyor. Masanın altından sonraki ateş edenin Cahit Albayram olduğunu nasıl görebilir” diye konuştu.
Ekici, Albayram ile Sümer arasında bir husumet olduğunu öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü. “Kasım Karakan ve beraberinde gelenlerin aynı sitede iş yeri bulunan Kasım Karakan'ın kardeşi Ali Karakan işyerine almıyor. Ancak Ata Sümer bunları içeriye alıp ağırlıyor. Pis çelişkiler içerisinde yer alan Ata Sümer, tanık değil sanık konumunda yargılanmalı. Ahmet Cahit Albayram’ın avukatlarından Nedim Dilek ise Ata Sümer’in emniyetteki birtakım tasavvurlar nedeniyle sanık pozisyonundan, tanık konumuna getirildiğini savundu. Sanık Bülent Güven’in vekili Avukat Ökkeş Özpolat da olay sırasında yaralanan Güven’in bir kulağının tamamen işitme yeteneğini kaybettiğini ve gözünü de kaybetmek üzere olduğunu söyledi. Özpolat suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraatını istediği Güven’in tahliye edilmesi halinde tedavi olanağına kavuşacağını bildirdi. Söz alan sanık Ahmet Cahit Albayram ise Ata Sümer ile 2 yıl önceki bir iş yeri alışverişi nedeniyle aralarında anlaşmazlık bulunduğunu, olayın arka planındaki asıl sorumlu kişinin Ata Sümer olduğunu ifade etti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *