ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“PETKİM’ siz alın”

“PETKİM’ siz alın”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Özelleştirme kapsamında olan PETKİM’in Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, Gaziantepli sanayicilere
Özelleştirme kapsamında olan PETKİM’in Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, Gaziantepli sanayicilere, “Gelin PETKİM’i sizler satın alın” diye çağrıda bulundu.
PETKİM’in karlı bir kuruluş olduğunu, 1995 yılında 22.7 trilyon lira kar elde ettiğini, 1996 yılında da aynı kar oranını beklediklerini ifade den Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, iş talebi karşılayamadıklarını söyledi. Talebin ancak yüzde 55’ini karşıladıklarını ifade eden Yılmaz, kurumun özelleştirme kapsamında bulunması nedeniyle yeni yatırım yapılmadığını bildirdi.

Yılmaz’ın “PETKİM’i Gazianteplilere alsın” önerisine karşılık, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Geylani, “Şehrimizde PETKİM’den doğrudan veya dolayla olarak hammadde temin eden, iş yapan 800 kadar sanayicimiz var. Bunlarla bir araya gelip, bir grup oluşturabilirsek, PETKİM’E talip olacağız” şeklinde açıklamada bulundu.
“PETKİM’in özelleştirilmesi için başlatılan çalışmaların 9 yıldan bu yana devam ettiğini belirten Yılmaz, kurumun bundan sonra tam bir ticari şirket statüsüne kavuşması gerektiğini savundu. Yılmaz, “Artık özelleştirmeye karşı çıkan yok gibi. Hemen herkes özelleştirmeyi savunuyor. Ancak kurum bir türlü özelleşmiyor” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *