Bir milyon nüfusu olan Gaziantep’in yanında, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Kilis’ten şevkle gelen hastalara yoğun ve özverili şekilde hizmet veren S.S.K. Bölge Hastanesi’nde görev yapan uzman ve pratisyen hekimlerin yıllardır Kars, Iğdır, Bingöl, Siirt, Tunceli ve Adıyaman gibi illere rotasyonla gönderildiğini belirten Tabip Odası yetkilileri, bu durumun hastaları sıkıntıya soktuğunu, devlete de ekonomik yük getirdiğini vurguladı.
SKK Hastanesi’nde olduğu kadar Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi ve Doğum Hastanesi’nden de aynı şekilde hekimlerin il dışı rotasyonlara gönderildiğini kaydeden Oda yetkilileri şunları söyledi: “Kaynaklarını yerinde kullanamayan bu ülke, sağlığa ayırdığı parayı vatandaş, hekim ve sağlık çalışanının memnuniyeti ve mutluluğu olacak ‘Genel Sağlık Sigortası’nın gerçekleşmesi için kullanmıyor. Rotasyonların donanımı ve altyapısı yetersiz ve yalnızca ayakta poliklinik hizmeti veren hastaneler olması faydadan çok başka çıkar düşüncelerini akla getiriyor.
Örneğin bin 800 sigortalısı olan Iğdır Hastanesi’ne ikinci çocuk doktorunun gönderilmesi gibi. Gaziantep’te 65 bin sigortalıya bir çocuk doktoru düşüyor. Tüm yaşamları boyunca başarılı bir grafik çizip, yoğun bir eğitim sonrası doktor olan arkadaşlarımızın enerjilerinin ve ruhsal motivasyonlarının bu şekilde sekteye uğratılmasına karşıyız.”
Gaziantep-Kilis Tabip Odası olarak her vatandaşın eşit ve kaliteli sağlık hizmeti almasından yana olduklarını söyleyen yetkililer, “Bunun rotasyon gibi geçici önlemlerle değil, yüzümüzü çevirdiğimiz Avrupa ülkelerinde olduğu gibi vatandaşın, hekimin ve sağlık çalışanlarının merkez olduğu ve onların mutluluklarının esas alındığı bir sistemle aşabiliriz” dedi.