Günlük yaşamda meydana gelen olumsuzluklar ve kişinin bunlardan etkilenerek sıkıntılı yaşam sürdürmesinin strese yol açtığını söyleyen uzmanlar, bu durumun kişide depresyonu artırdığını (ruhsal bozukluğu) ifade etti. Depresyonun genellikle 40 yaşlarında artış gösterdiği ve mutlaka ilaç tedavisi gerektiği açıklandı.
Konuyla ilgili Sabah’a açıklama yapan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Reyhancan, depresyona giren insanlarda hayattan tat alamama ve intihar girişimi düşüncesinin oluştuğunu ifade etti. Son zamanlarda depresyon oranında büyük artışlar olduğuna dikkat çeken Reyhancan, depresyonun şiddetli çöküntü, ruhsal ve fiziksel yavaşlama, hayattan tat alamama ve intihar düşüncesi ile seyreden ve tekrarlan bir sendrom olduğunu açıkladı.
Reyhancan, depresyonun özünün kişinin benliğinde azalma olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Depresyon belirtileri, suçluluk duygusu, uyku ve iştah bozulması, kendine bakımın bozulması, geleceğe karamsar bakma, intihar düşüncesi ve girişimleri ölümü isteme veya ölümden korkma, ağlama ve kişilerarası ilişkilerin bozulmasıdır. Kendini yorgun, bitkin hissetme, günlük işleri ve mesleki fonksiyonlarını yerine getirememe belirtilerdendir” dedi.