İnsanların yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlar çözülemez duruma geldiği zaman umutsuzluğa kapıldıklarını ifade eden Psikolog Özgül Kılıç, bu nedenle kendilerine güven ve geçici keyif veren uyuşturucu maddelere yöneldiğini bildirdi. Kılıç, özellikle ergenlik dönemi olan 12-13 yaşlarında sigara ve uçucu madde kullanımının yaygın olduğuna dikkat çekti.
Çağımızda yaşanan hızlı değişikliklerin, insanların yaşama uyum becerilerini de değiştirdiğini söyleyen Kılıç, “Yaşama uyum güçleştikçe ekonomik, sosyal sorunlar çözülemez bir duruma geliyor ve insanlar mutsuzluğunun nedenlerini kendi dışlarında gelişen değişiklikler olarak görüp umutsuzluğa kapılıyor. Bu durum güç veren, neşelendiren ve geçici keyif veren uyuşturucu maddelere yönelmelerine neden oluyor. Mutsuz insanlar ve mutsuz gençler çoğalıyor” dedi.
Kılıç, Yaşama uyum savaşında umutsuzlukla yüklenen anne babalar, çocuklarına bu noktada olumsuz örnek oluyor” diye konuştu. Çocukların ilk ergenlik dönemine girdikleri 12-13 yaşlarında kendilerine güveni büyümenin bir göstergesi olarak algıladıkları, sigara ve uçucu madde kullanım gruplarının içinde gözlerini açtıklarını ifade eden Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü kabul görüyorlar ve yadırganmıyorlar. Ortada umutsuzluklarını ve güvensizliklerini topluma karşı bir başkaldırı olarak gördükleri maddelere sığınıyorlar” dedi.
Psikolog Özgül Kılıç, son dönemlerde yaşanan toplumsal sıkıntıların bedelini gençlerin ödediğini ifade ederek, “Gençlerimiz bu sıkıntıları ve umutsuzluklarının bedelini ağır ödüyor. Gelin içimizdeki gücü çıkaralım ve anne baba olarak, toplumdaki herhangi bir fert olarak, var olan şartlara uyum becerilerimizi yeniden gözden geçirelim. Kendi içinizdeki gerçek gücü ortaya çıkarıp, geçici çözümler yerine yarına umutlu, kendine güvenen, sevgi dolu çocuklar yetiştirelim. Birbirimizin düşüncesini okumak, falcılık yapmak yerine deneyip görelim. Çocuklarımızı bu tür olumsuz alışkanlıkların zengin ettiği çıkarcılara teslim etmeyelim. Savaşalım ve sevgi en büyük silahımız olsun” diye konuştu.