ANASAYFA arrow right Güncel

Antep genelinde 200 bin aile elektrik aboneliği alamıyor

Antep genelinde 200 bin aile  elektrik aboneliği alamıyor
YAYINLAMA: 17 Nisan 2025 / 18.56
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2025 / 18.56

Antep genelinde 200 bin civarında aile, elektrik abonesi alamadığından mağdur durumda. Yaşanan bu mağduriyetin giderilmesini isteyen vatandaş, yetkililere çağrıda bulundu
2,5 milyon kişinin yaşadığı şehirde kattan bölme daire oturan ve 31.12.2021 yılından sonra inşa edilen müstakil evlere su ve doğalgaz aboneliği verilirken, elektrik aboneliği verilmiyor. Bu durumda binlerce kişi büyük bir mağduriyet yaşamasına neden oldu.
Elektrikçiler Odası Başkanı Mehmet Özpolat, ‘’Antep genelinde 200 bin aile elektrik aboneliği alamıyor. Dolayısıyla çok mağdur durumdalar. Oda olarak bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk ama yetkililerinde bu vatandaşın sesine kulak vermesi gerekiyor’’ dedi.

Su ve doğalgaz aboneli alanlar neden elektrik aboneliği alamıyor?

Katma bölmede yaşayan ve evlerini 31.12.2021 yılından sonra inşa eden vatandaşların su ve doğalgaz aboneliği aldığını ancak elektrik aboneliği alamadığını kaydeden Özpolat, ‘’Yıl olmuş 2025 ve biz halen elektrik aboneliği konusunda sorunlar yaşıyoruz. Dünya’nın çağ atladığı bir dönemde bizim artık bu tür sorunları konuşmuyor olmamız gerekiyor. Kent genelinde binlerce aile su ve doğalgaz aboneliği alırken, elektrik aboneliği alamıyor. Buna bir türlü anlam veremedik. Madem elektrik aboneliği verilemiyor, o zaman su ve doğalgaz aboneliği nasıl veriliyor, anlamış değiliz’’ ifadelerini kullandı.

Mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz

Binlerce vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulunan Başkan Özpolat, ‘’Oda olarak, bu konuda gerekli girişimleri yaptık, büyük bir çaba da gösteriyoruz. Lakin bizimde gücümüz bir yere kadar. Bu sorunu çözmek zor değil. Elektrik aboneliği verilmeyen binlerce abone, mecburen elektriği başkasından ortak olarak kullanmak zorunda. Günümüzde elektrik bir insanın yaşamını sürdürmesi için en temel ihtiyaç kalemlerinden biri olduğunu hiç kimse inkar edemez. Durum böyle ise o zaman bu ailelerin mağduriyetinin ortadan kaldırılması için yetkililerden yardım bekliyoruz’’ şeklinde konuştu. 

Çarkımızı döndürmekte zorlanıyoruz

İşlere değinen Özpolat, ‘’Ekonomik kriz, maliyetlerin artması sonucunda işlerde düşüş sürüyor. Birçok esnafımız maliyetlerin altından kalkamadığı için dükkanlarına kilit vurmaya devam ediyor. Daha sonra ise kayıt dışı olarak çalışmasını sürdürüyor. Ekonomik kriz ile birlikte kayıt dışı çalışanların oranlarında da bir artış meydana geldi. Bir sigorta primi 8 bin lira olmuş. Dükkan kiralarını söylemiyorum bile. Çarkımızı döndürmekte zorlanıyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek, göreceğiz’’ değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *