ANASAYFA arrow right Güncel

Yapılandırma başladı… Toplam borç tutarı taksitlenecek

Yapılandırma başladı… Toplam borç tutarı taksitlenecek
YAYINLAMA: 15 Ekim 2024 / 12.02
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2024 / 12.02

Enflasyonun etkisiyle kredi ve kredi kartı kullanımında artış gözlemlenirken, biriken kart borçlarının yapılandırılması için yeni fırsatlar sunulmaya başlandı. Hem kamu hem de özel bankalar, kart borçlarını yeniden yapılandırarak 60 aya kadar ödeme kolaylığı sağlayacak.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank öncülüğündeki kamu bankaları, kart borçlarının yapılandırılması için adım attı. 

Üç kamu bankasında toplamda 1.5 milyar liralık borç yapılandırılırken, özel bankalar arasında ise İş Bankası ve Akbank öne çıktı. 

Banka şubelerinden hem kredi kartı hem de ihtiyaç kredisi ödemelerini 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı buldu. Kart borçlarının yapılandırılmasında faiz oranı yüzde 3.11 olarak belirlenirken, bu oran Merkez Bankası'nın faizine referans alındı. Faizlerin düşmesi durumunda, borçluların yeniden yapılandırma yapabilme şansı bulunuyor. 

Faiz oranları 24 Ekim'de açıklanacak 

Kredi kartlarındaki azami akdi faiz oranları, dönem borcuna bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Borç yapılandırmasındaki faiz oranları ise 24 Ekim’de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Eğer referans oran sabit kalırsa, azami akdi faiz oranları 25 bin liranın altındaki borçlar için yüzde 3.50, 25 bin-150 bin lira arası için yüzde 4.25 ve 150 bin liranın üzerindekiler için yüzde 4.75 olacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı ve kredi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkânı sundu.

Dönem borcunun asgarisini ödeyemeyenler, toplam borç tutarını taksitlendirdiklerinde, her ay ödenecek taksitin asgari ödeme tutarına ekleneceği belirtildi. Yapılandırılan miktar dışında kalan bakiye de kullanılabilecek.

Yapılandırılan borcun yarısı ödenmeden, kartın limiti artırılamayacak. İhtiyaç kredilerinde ise 30 günden fazla gecikmiş ödemeler yapılandırılabiliyor. Başvurunun 1 yıl içinde yapılması gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *