ANASAYFA arrow right Sağlık

Sağlık turizmini geliştirmeye çalışıyoruz

Sağlık turizmini geliştirmeye çalışıyoruz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.31
''Bölgesel Sağlık Hizmetlerinin Bugünü ve Geleceği'' konulu oturum gerçekleştirildi. 

Gaziantep Üniversitesinde başlayan, ''1. Ortadoğu Tıp Günleri ve İşbirliği Kongresi'' kapsamında, ''Bölgesel Sağlık Hizmetlerinin Bugünü ve Geleceği'' konulu oturum gerçekleştirildi. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, sağlık alanında önümüzdeki dönemlerde Ortadoğu ülkelerine yönelik çalışmaları daha fazla detaylandırmayı ve çeşitlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Sağlık sistemlerinin güçlendirilmesini, sağlık ve tıp bilimleri alanında işbirliğinin geliştirilmesini, sağlık personelinin ortak programlarla eğitilmesini amaçladıklarını dile getirdi.
Tosun, şöyle devam etti: ''Bulaşıcı hastalıklar ve hudutların sağlığıyla ilgili uluslararası çalışmalar yürütüyoruz. Bazı ülkelerde kendi ileri tetkik ve tedavi gerektiren hastalar için ülkemizi onlara açıyoruz. Orada yaşayan kardeşlerimizin burada tedavi olmaları konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sağlık turizmini geliştirmeye çalışıyoruz. Kardeş hastanelere tesis ederek bürokrasiye çok gitmeden o hastanelere gidip gelerek diyaloglarını artırmalarını, hastane personelinin eğitimine, bilgi ve görgüsüyle ilgili ilişiklerin geliştirilmesini istiyoruz. Bu ülkelerle olan münasebetlerimiz ileriki zamanlarda daha iyi yerlere gelecektir.'' 

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığında gerçekleştirilen oturuma konuşmacı olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, eski Ürdün Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mahmoud Al-Sheyyad ve Irak heyeti adına Şerif Ali katıldı. 
Prof. Dr. Yavuz Coşkun, oturumdaki konuşmasında, Gaziantep Üniversitesine tıp fakültesini kurarken hiçbir şeylerinin olmadığını, her şeye sıfırdan başladıklarını belirtti. 

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kongredeki konuşmasında Gaziantep'in bir dünya kenti olma yolunda hızla ilerlediğini, önümüzdeki yıllarda adından çok daha fazla söz ettirecek bir kent haline geldiğini söyledi. 

Ortadoğu coğrafyasının, geçmişte aynı kültürü teneffüs etmiş, aynı coğrafyayı paylaşmış, Mezopotamya'dan başlayan, arkasından İslam medeniyeti ve birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dünyaya kimi zaman yüzyıllar içinde ışık tutmuş bir bölge olduğunu ifade eden Prof. Dr. Coşkun, şöyle konuştu: ''Ortadoğu coğrafyasından yeniden bir ışık çıkarmak için yeniden bir birliktelik sergileyerek dünya medeniyetine örnek olabilecek bir çabanın parçası olmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda tüm Ortadoğu coğrafyasından Balkanlara kadar, Balkanlar'daki kardeşlerimizi, dostlarımızı da içine alan her alanda işbirlikteliğine ev sahipliği yapmaya karar verdik. Ama bütün bunları bir araya getirerek, bir sinerji yaratarak çok daha büyük devasa bir duruş sergilemenin gayreti içindeyiz. Zaten aynı medeniyetin, aynı tarihin insanları ve aynı kültürün birer parçası değil miyiz? Öyleyse bir araya gelerek bu coğrafyada sağlık hizmeti alanında olsun, sağlık hizmetine destek verecek her türlü yatırım alanında olsun, sağlık eğitimi alanında olsun, bütün bu alanlarda iş birliği yapmak temel isteğimizdir.'' 

Prof. Dr. Coşkun, bazı Ortadoğu ülkelerindeki karışıklıklar ve sıkıntılara rağmen kongreye güçlü bir katılım elde ettiklerini, bu sıkıntıların olmaması halinde salonda oturulacak yer bulunamayacağına inandığını vurguladı. Sıkıntılı dönemlerde iş birlikleri sergilenmesi gerektiğini dile getiren Coşkun, ''Güzel refah dönemlerimizde daha çok bir arayla gelelim, kavga etmemenin, birlikteliğin şartlarını ortaya koyalım. Sağlıkta ve sağlığa hizmet alanında her alanda yatırım olsun eğitim olsun bu iş birliklerini sergileyecek bu kongre devam edecektir. İlk kongrenin hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 

Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani, kongrenin bilim adamları, araştırmacıları, siyasetçileri bir araya getirmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. 





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *