ANASAYFA arrow right Sağlık

Ultraviyole ışınları insanlara gölgede de zarar verebilir

Ultraviyole ışınları insanlara gölgede de zarar verebilir
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.57
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Özer Yaşlıların, bebeklerin, kiloluların ve hamilelerin ise risk gruplarını oluşturduklarını belirtti.
Uzman Doktor Meltem Özer, sıcaklardan dolayı ciltlerde mantar, pişik, güneş lekeleri, isilik gibi rahatsızlıkların olabileceğini, buna bağlı olarak vücudun korunması gerektiğini vurguladı. Özer, yaşlıların, bebeklerin, kalp ve tansiyon hastalarının, kiloluların ve hamilelerin ise risk gruplarını oluşturdukları belirterek uyarılarda bulundu.
Dermotolog Özer, ultraviyole (mor ötesi) ışınlarının gölge yerlerde de zarar verebileceğinden dolayı günün belirli saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmamasını ifade etti. Deride depolanan güneş ışınlarının, ciltte güneş yanıkları, kızarıklık ve ödem gibi rahatsızlıkların oluşturabileceğini belirten uzmanlar, bu gibi rahatsızlıklara karşı, vücudu olabildiğince örten bol açık renkli ve pamuklu giysilerin tercih edilmesini, şapka takılmasını, vücuda koruyucu güneş kremlerinin sürülmesini kaydetti. Özer ayrıca, ultraviyole ışınlarının gözlerde katarakta ve daha başka hastalıklara neden olabileceğinin altını çizip, güneş gözlüğü takmanın önemi vurguladı. Günün sıcak zamanlarında spor yapılmasının kalp krizini tetiklediği belirten Özer, yorucu ve ağır işlerden kaçınmaya dikkat edilmesini ifade etti.
Özer beslenme konusunda da yağlı besinleri, kızartmaları, şerbetli tatlıları ve şekerli içecekleri tüketmemeye, bunların yerine daha hafif yiyecekleri, hafif sütlü ve meyveli tatlıları ve dondurmaları tercih edilebileceğini belirterek, aşırı sıvı kaybına karşı günde en az 2 litre su içilmesini önerdi.ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *