ANASAYFA arrow right Güncel

Suriye Pasajı insan uğramaz, kervan geçmez oldu

Suriye Pasajı insan uğramaz, kervan geçmez oldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Ruhsatlarda adı Ali Esen Pasajı olarak geçen, ancak halk arasında Suriye Pasajı olarak bilinen pasajda in-cin top oynuyo
Ruhsatlarda adı Ali Esen Pasajı olarak geçen, ancak halk arasında Suriye Pasajı olarak bilinen pasajda in-cin top oynuyor.

Gazianteplilerin bir zamanlar uğrak yeri olan Suriye Pasajı’na insan uğramaz, kervan geçmez oldu. Pasaj içerisinde bulunan 30 dükkanın 25 kapanırken, 5 dükkan ise zor şartlar altında ayakta duruyor. Ancak böyle giderse geriye kalan 5 dükkanda kapanacak.
Suriye Pasajı kan
kaybetmeye devam ediyor
Gaziantep’in en eski pasajları arasında gösterilen ve insanların uğrak yerlerinden biri olan Suriye Pasajı kan kaybetmeye devam ediyor. Eskiden Gaziantepliler, evinin çayını Suriye Pasajı’ndan alırken, şimdi kimse uğramaz oldu. Duvarları yavaş yavaş dökülmeye başlanan pasajda alt yapı olmadığından ani su baskınları tehlikesi ile karşı karşıya.
30 dükkanın
25’i kapandı
30 dükkanın bulunduğu Suriye Pasajı’nda 25 esnaf, ekonomik sıkıntıdan dolayı kapatmak zorunda kaldı. Geriye 5 dükkan ise kapanmak için gün sayıyor. Esnaf, sabahtan akşama kadar oturduğunu kaydederken, evlerine ekmek götürmekte zorlandıklarının altını çizdi. Pasajı günde 10-15 kişinin geldiğini vurgulayan esnaf, pasajın yıkılıp yeniden yapılmasını istiyor.
Pasaja gelen giden yok,
pasaj kültürü bitti
İsmini vermek istemeyen esnaf, “Pasaja gelen giden yok, pasaj kültürü bitti. Eskiden pasajımız insan ile dolar taşardı, ancak şimdi 10-15 günü zor geliyor. Şu anda çayın kilosu 60-65 lira arasında değişmektedir” ifadelerini kullanırken, Murtaza Özçelik, “30 seneden beri pasajda esnaflık yapıyorum. Marketlerin açılması, fırıncının ve çaycının çay satması bizleri etkiledi” şeklinde konuştu.
Şu anda işler kötü, sabahtan
akşama kadar oturuyoruz
31 yıldan beri pasajda esnaflık yaptığını kaydeden Memik Sefi, “Şu anda işler kötü. Sabahtan akşama kadar oturuyoruz. Pasajımız için İstanbul’un Tahtakalesi denilirdi, ama şimdi eski cazibesini kaybetti. Çünkü pasajın etrafında pazar ve hal vardı. İnsanlar buralara geldiklerinde pasajımıza uğrardı. Çayın kilosu 55-60 lira arasında değişiyor. Fakat vatandaş çay alırken dikkat etmelidir. Çünkü kaliteli çaylara katmak için çok kötü çay üretiyorlar. O nedenle vatandaş bildiği ve güvendiği yerden çay alsın” değerlendirmesinde bulundu.
Eski işler kalmadı,
pasajımız cazibesini kaybetti
Hasan Yaz, “İşlerimiz çok kötü, daha da kötüye gidiyor. Pasajımızda bulunan 30 dükkanın 25’i kapandı, geriye kalan 5 dükkanda zor şartlar altında ayakta kalıyor. Eski işler kalmadı, pasajımız cazibesini kaybetti” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *