Kentin kalbinin attığı Gazimuhtar Paşa ve Bankalar Caddesi’nde ekonomik krizi derinden hisseden ve giderleri karşılamayan esnaf, dükkanlarını kapatmaya başladı. Ortaya çıkan tablo, ülkenin içerisinde bulunduğu durumu özetler vaziyette.
Neredeyse üç-dört adımda bir kiralık yazısı asılmış işyeri var
Gelinlikten ayakkabıya, giyimden kozmetik ürünlerine kadar tüm markaların rahatça bulunabildiği Gazimuhtar Paşa ile şehir de bankacılık sektörünün can damarı ve kalbi olarak nitelendirilen Bankalar Caddesi’nde artan kiralık dükkân sayısı dikkatlerden kaçmadı. Kira, elektrik ve diğer girdilerin maliyetine dayamayanlar mecbur dükkanlarına kilit vurmak zorunda kalıyor. Neredeyse üç-dört adımda bir kiralık yazısı asılmış işletmeye rastlanıyor.
Artan maliyetler karşısında dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen esnaf, “Sattığımız ürünlerde yaşanan girdi maliyetleri belimizi büktü. Gelen zamları hiçbir şekilde ürüne yansıtamıyoruz. Çünkü zaten çok az satış yapıyoruz, ürüne de zam yaparsak, o zaman hiç satış yapamayız. Dükkân kiralarını hiç söylemeye bile gerek yok. Bugün en düşük kira 10 bin liradan aşağı değil. Esnaf olarak artık dayanacak gücümüz yok, nereye kadar böyle gidecek bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. Ali Göksular
