Hayat pahalılığının ve yaşam koşullarının zorlaştığı Gaziantep’te yeni ayakkabı alamayan vatandaş, tamircinin yolunu tutuyor
Ayakkabı fiyatlarının yükselmesi sonucunda yeni ayakkabı alamayan vatandaş eski ayakkabısını tamir ettirerek giymeye devam ediyor. Ayakkabısını tamir ettirmek isteyenlerin sayısının arttığını ifade eden esnaf, halkın alım gücünün gözle görülür şekilde azaldığının altını çizdi.
Ayakkabısını tamir ettirmek isteyenlerin oranı yüzde 40-50 arttı
Ayakkabı tamircisi Mustafa Karagülle’nin yaptığı açıklama halkın ekonomik durumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ayakkabısını tamir ettirmek isteyenlerin oranı yüzde 40-50 oranında arttığını dile getiren Karagülle, mesleğin yavaş yavaş yok olmasından dert yandı.
Karagülle, ‘’Geçen yıllara göre ayakkabısını tamir ettirmek isteyenlerin oranı yüzde 40-50 oranında arttı. Bunda ayakkabı fiyatlarının yüksek olmasının ve vatandaşın alım gücünün düşmesinin büyük bir etkisi var. Fiyatlar yükselmeye ve alım gücü gerilemeye devam ederse ayakkabısını tamir ettirmek isteyen kişi sayısı artar’’ ifadelerini kullandı.
Mesleğimiz yavaş yavaş yok oluyor
Ara eleman yetişmemesinden dert yanan Karagülle, ‘’Bizler ayakkabı tamirciliğinin son nesilleriyiz. Bizden sonrası yok. Çünkü eleman yetişmiyor ve hiç kimsede bu mesleği tercih etmiyor. Bu mesleğimizin yaşaması ve canlanması için yardım eli uzatılmalı ve destek çıkılmalı’’ şeklinde konuştu. Haber Merkezi
