ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ANAP 400 delege seçecek

ANAP 400 delege seçecek
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 16.31
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 16.31

Parti içindeki iki karşıt grup elemanları mahallelere dağılıp çalışmaya başladı

Uzun süreden beri süregelen çekişmeler, tespitlerin parti binasında yapılmasıyla noktalandı. 96 mahalleden 358, köylerden de 42 olmak üzere 400 delege seçilecek.

Seçimin parti binasında yapılmasına karar verildikten sonra ortam yine karıştı. Parti binasında yapılmasını istemeyenler muhtelif özel yerlerde kendi aralarında toplanarak durumu görüştüler.

Öğrenildiğine göre toptan istifa etmeyi dahi tartıştılar. Ancak sonunda parti içinde mücadeleye karar vererek istifadan vazgeçtiler.

Bir partili bu konuda şöyle konuştu: “Bilindiği gibi seçimlerin parti binasında yapılabileceğine dair genel merkezin bir genelgesi vardır. Aslında bu genelgedeki görüş yanlıştır. Çünkü parti tüzüğümüz seçimlerin mahallelerde yapılmasını emreder. Buna rağmen genel merkez böyle bir görüşle genelge gönderip seçimin parti binasında yapılabileceğini bildirdiği için genelge doğrultusunda karar alındı. Bu genelgede zaten il başkanı ile arkadaşlarının işine geliyor.

Bir süre önce sayın Başbakanımız Gaziantep’e geldiklerinde beraberinde parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler de vardı. Kendisine durumu ilettik. Bize: “Genel prensip olarak partiye yakın mahallelerin seçimleri parti binasında yapılır. Uzak mahallelerde yine mahalinde yapılır” dedi. Biz de bunun ek bir genelge ile bildirilmesini söyledik. Kendisi de yeni bir genelge ile durumu düzeltecekti. Bu tarihe kadar bütün girişimlerimize rağmen ek genelge gelmedi. Genel merkezde de durum iyi değildir. Bu gidişle taşra teşkilatları çözülüp parçalanmaya mahkumdur” diyerek görüşlerini belirtti.

Seçimlerin parti binasında yapılmasına karar alındıktan bu yana parti içinde hummalı bir çalışma ve büyük bir hareket görünüyor. Karşıt grup ve hizipler bütün gün mahallelerde görünüp çalışmalarını sürdürüyorlar birbirlerine oyun fırsatı vermemek için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *