ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu çile bitmeyecek mi?

Bu çile bitmeyecek mi?
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 16.32
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 16.32

Yaşlı emekliler sokaklarda uzanmış sıra bekliyor. Kış günü üşüyor, perişan oluyor. Banka yetkilileri maaş dağıtmak için kiralık geniş bir yer aradıklarını fakat bulamadıklarını söylediler.

Yaşlı ve sakatlar Ziraat Bankası’ndan maaşlarını alırken sürüm sürüm sürünüyorlar. Çok yaşlı olduklarından uzun süre ayakta bekleyemiyorlar. Eyüpoğlu semtindeki maaş dağıtılan yerden gelip geçenlerin içleri sızlıyor, yürekleri parçalanıyor. Yola yığılarak kapatmaları da ayrı bir sorun oluyor.

Yaşlı ve sakatların maaşlarını oturarak, sıcacık yerde almalarını sağlamak için Ziraat Bankası yetkilileriyle görüşerek geniş bir salon kiralanması ve buradan maaşlarının verilmesini önerdik.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz yetkililer kendilerinin de aynı şeyi yapmak istediklerini söylediler. Belediye tiyatro salonunun verilmesi, spor salonunda maaşları dağıtmak için yaptıkları başvuruların olumlu sonuç vermediği ifade edilerek geniş bir salonu ve yeri bulunan yurttaşların kendilerine başvurarak yardımcı olması, bedeli karşılığında kiralanacağı bildirildi.

Yaşlı ve sakatların maaş alırken perişan olmalarını önlemek için il ve belediye yetkililerinin de yardımcı olması gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *