ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İnsanlara AB standartlarında hizmet vermeye çalışıyoruz”

“İnsanlara AB standartlarında hizmet vermeye çalışıyoruz”
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 16.34
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 16.34

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yerel yönetimler olarak insanlara kaliteli ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Güzelbey, Ankara’da düzenlenen “Türk yerel idareleri ve AB” konulu konferansa katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AB Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ramos Luıs Valcarcel Siso, bölge milletvekilleri, büyükelçiler ve belediye başkanlarının katıldığı konferansta konuşan Güzelbey, yerel yönetimlerin insanlara daha iyi hizmet vermesinin gerekli olduğuna dikkat çekti.

Özellikle büyük kentlere kırsal kesimlerden çok büyük göçler olduğuna işaret eden Güzelbey şöyle konuştu: “Yapılan araştırmalar, 2020 yılında dünya nüfusunun yüzde 80’inin kentlerde yaşayacağını gösteriyor. 21. Yüzyılın kentleri sadece insanlara iş, eğitim ve sağlık hizmetleri ve merkezlerde değil, sanatın, kültürün ve sporun da doğup geliştiği metropoller olacaktır. Yerel yönetimler, önceleri kentin temel altyapı hizmetlerini veren teknik birimler iken, bugün olimpiyat oyunlarından tutun da, kentler diplomasisine kadar ülkeler arası ilişkilere etki edebilecek faaliyetler göstermektedir.”

Ahilik teşkilatı, KOBİ’lere yüzyıllar öncesinden yol gösterdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ahilik teşkilatının, küçük ve orta boy işletmelere yol gösterici nitelikteki uygulamaları yüzyıllar öncesinden hayata geçirildiğini ifade etti.

Güzelbey, “Ahilik kültür haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamada, günümüzde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren esnafın, ahilik teşkilatını örnek alması gerektiğine dikkat çekti.

Ahilik teşkilatının, döneminde çok önemli görevler üstlendiğini hatırlatan Güzelbey, “Ahilik teşkilatı, haksız rekabeti ortadan kaldıran, kaliteli üretimi teşvik eden, haklıyı kayıran, teşkilat mensupları arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, mükemmel bir çırak kalfa usta ilişkisi kuran, sürekli insana saygı ve sevgiyi işleyen, vatanseverliği, bayrağı ve devleti mukaddes sayan, çoğulcu demokrasinin hakim olduğu bir teşkilattır” dedi.

Ahilik teşkilatının kurum ve örgütleri ile 130 yıl önce ortadan kalktığına işaret eden Güzelbey şöyle konuştu: “Olgunluk, iyi niyetlilik, merhametlilik, dürüstlük, yardımseverlik, güvenilirlik gibi erdemli, ahlaki kavramların simgesi hâline gelen ahilik, 130 yıl önce ortadan kalkmış olmasına rağmen günümüz ticaretle sanat hayatında etkisini hâlâ gösteriyor. Bu dayanışmanın en güzel örneğini ülkemiz esnaf ve sanatkarların da olduğu gibi Gaziantep esnaf ve sanat kararlarında da görürüz.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası çatısı altında bir araya gelen küçük esnaf ve sanatkarlarımız gerek kendi iş yerlerinde uyguladıkları mesleki ahlak ve öğreticilikleri ile gerekse meslektaşlar arasında kurdukları dostluk ve dayanışma ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğine kayıtlı 90 oda, 73  bin üye Gaziantep’i ülke ekonomisinde önemli bir yere taşımıştır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *