ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Kurtuluşumuzun 63. yılını gururla kutladık

Kurtuluşumuzun 63. yılını gururla kutladık
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2024 / 16.19
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2024 / 16.19

Bakan Dinçerler: “Başarıya birlik içinde ulaştık”, Başkan Arpacıoğlu: “Ekonomik savaşı da kazanacağız”

Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 63. yıl dönümü törenlerle kutlandı

Törene, Ankara’dan gelen Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler, Gaziantep milletvekilleri, vali vekili, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve daire müdürleri ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Tören sabah saat 08:30’da Atatürk anıtına çelenkler konulup saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Daha sonra vilayet konağında kutlamalar kabul edildi.

Hürriyet Caddesi’ndeki tören 09:30’da Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu’nun konuşması ile başladı. Arpacıoğlu, “Zerdali çekirdeği yiyerek yurdunu kurtaran Anteplilerin savaşta gösterdiği başarıları anlattı. Savaşta kazanılan başarıları ekonomik alanda da göstereceğimizi söyledi.

Bakan Dinçerler ise konuşmasında şunları söyledi: “Gaziler kenti, destanlar diyarı Gaziantepli hemşerilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 63. yıl dönümü törenlerinde aralarında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Antepliler benzeri olmayan bir savunmayla mücadele vererek kurtuluş mücadelesinde bir kıvılcım olmuşlardır. Bir tarafta her türlü silahtan yoksun Antepliler bir tarafta en modern silahlarla donatılmış Fransız askerlerine karşı Antepliler derin bir iman gücü ile karşı koymuşlardır. Göz kamaştırıcı bir savunma yapan ve kahramanların evlatları olarak o teknenin hamurundan, aynı hamurun mayasından olduğumuzu ispat etmeye her zaman hazırız. Başarımız dedelerimizin, babalarımızın birlik ve beraberlik içinde savaşmalarındandır. Savaş ölüm ve gözyaşıdır. Bunu göze alanlar savaşı kazanır. Şahinler, Karayılanlar, Özdemirler el birliğiyle mücadele etmese idi bu durumlara gelemezdik. Bugün tüten bacaları ile huzuruyla, güveniyle, sabrıyla, hasretiyle Gaziantep güney sınırlarımızın bekçisi ve teminatıdır. Geleceğe güvenle, umutla bakmaktadır. Bu büyük kurtuluş gününde Gazianteplileri kutluyor, şehitlerimizi ve gazilerimizi huzurunuzda minnetle anıyorum” dedi.

Daha sonra öğretmenler, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar. Şiirler okundu, marşlar çalındı. Geçit töreni yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *