ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Lise son sınıftaki öğrencilerin yarısı özel dershanelere gidiyor

Lise son sınıftaki öğrencilerin yarısı özel dershanelere gidiyor
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2024 / 08.29
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2024 / 08.29

Şehrimizde üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerinin yarıya yakını özel dershanelere gidiyor. Genel ve meslek lisesinde öğrenim gören 4 bin lise son sınıf öğrencisinin bin 500’ü dershaneye devam ediyor.

Dershanelere olan bu ilginin nedenini öğretmen ve öğrencilere sorduk şunları söylediler:

Dershane öğretmenleri: Okuldaki eğitim üniversite sınavına hazırlamada yetersiz kalıyor. Öğrencilere test yapma, pratik düşünme ve zamanlama yaparak çalışma okulda verilemiyor. Kalabalık sınıflarda iyi bir eğitim yapılamıyor. Konular derinliğine işlenemiyor. Bu nedenle öğrenciler eksikliklerini dershanelerle tamamlamaya çalışıyorlar”

Öğrenciler: Okulda öğretmenlerimiz tüm sorularımızı uzun uzun açıklayamıyorlar. Her zaman yetersiz kalıyor, yorulmak istemiyorlar. Bize çeşitli düşünme teknikleri göstermiyorlar. Hocalar yalnız kendi konularını anlatıp geçmeyi düşünüyor. Eski dersleri hatırlatıp iyi öğrenmemiz sağlanmıyor. Bu yüzden dershaneye gitmeyi zorunlu hissediyoruz. Aksi takdirde yarışı kazanamayacağımızı biliyoruz.

Okul öğretmenleri: Biz elimizden geleni yapıyoruz. Yıllık müfredat programı uyguluyoruz. Bu arada üniversite sınavı için tam teşekküllü bir program yapmaya ne zamanımız var, ne de zorunluluğumuz var. Öğrenciler bize bilmediklerini sorduklarında yanıtlamaya çalışıyoruz. Daha ne yapalım” diyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *