ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yarışmada kazananlara ödülleri verildi

Yarışmada kazananlara ödülleri verildi
YAYINLAMA: 23 Nisan 2024 / 14.32
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2024 / 14.32

TÜBİTAK’ın açtığı yarışmada 100. Yıl Ortaokulu, Gaziantep Lisesi ile Anadolu Lisesi başarı sağladı

TÜBİTAK (Türkiye bilimsel ve teknik araştırma kurumu) Güneydoğu Anadolu bölgesi 1983-1984 öğretim yılı orta dereceli okullar arasında fizik, kimya ve matematik dallarında yarışma düzenlenmişti.

Yarışmaya katılan 100. Yıl Ortaokulu matematik alanında grup bölge birinciliğini kazandı. Grup Arif Kepkep, Uğur Mertyürek ve Tuğba Karadayı'dan oluşuyor.

Gaziantep Lisesi matematik dalında Mehmet Başdemir, Erol Yılmaz Yüceloğlu ve Vural Alagöz’le grup ikinciliği elde ederken, Vural Alagöz aynı zamanda matematik dalında ferdi bölge birinciliğini de kazandı. Alagöz’ün bu yıl İstanbul Çapa Tıp Fakültesi birinci sınıfa devam ettiği bildirildi.

Kimya dalında Gaziantep Lisesi’nden Hüseyin Yıldız ferdi bölge ikinciliğini elde ederken Anadolu Lisesi grup ikinci ve üçüncülüklerini kazandı. İkincilik kazanan grupta bulunan Mahmut Kalender, Erhan Yazmacı ve Ali Aydemir'in A.Ü Hacettepe tıp fakültesi birinci sınıfa devam ettikleri bildirildi.

Belgeler, öğrencilerin bazılarının Gaziantep’te olmaması nedeniyle velilerine verildi. Öğrencileri bu seviyeye getiren kimya ve matematik öğretmenlerine de teşvik belgesi verildi.

Gaziantep Lisesi spor salonunda yapılan ödül töreni Gaziantep lisesi halk oyunları grubunun gösterileriyle sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *