ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bu kentte hakkımız varsa herkese helal hoş olsun”

“Bu kentte hakkımız varsa herkese helal hoş olsun”
YAYINLAMA: 27 Mart 2024 / 19.01
GÜNCELLEME: 27 Mart 2024 / 19.01

Gaziantep Ticaret Odası Meclisi, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz ve Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’e Gaziantep’e yaptıkları hizmetlerden dolayı birer plaket verdi. Doğan, Ağyüz ve Bozgeyik, seçimden sonra ilk kez bir araya gelerek, bir fotoğraf karesinde yer aldı. Doğan, burada yaptığı konuşmada, “Seçimde kaybettik diye üzülmemek lazım. Halk böyle teveccüh gösterdi deyip, baş tacı yapmak gerekir” dedi.

Halk böyle teveccüh gösterdi

Plaket töreninde konuşan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, “Gaziantep’in gelmiş olduğu nokta ülke açısından sevindiricidir. Biz başka kentlerin sevdasıyla büyümüş insanlar değiliz. Bu kentteki güzelliklerle mutluluk duyan insanlarız. Bu kentin bedeli çok ağırdır. Çünkü bu kentin bedeli kan ile verilmiştir. 15 yıl boyunca el birliğiyle beraber çalıştık. Ortaya konulmuş bir çöp varsa, bu şahsımızın eseri değildir. Bu arkadaşlarımızın performansının eseridir. Seçimde kaybettik diye üzülmemek lazım. Halk böyle teveccüh gösterdi deyip baş tacı yapmak gerek. Bütün içtenliğimle yeni belediye başkanlarına başarılar diliyorum” dedi.

İyi temsil, kariyer meselesidir

Gaziantep’in geçmişte, valisiyle, sivil toplum örgütleriyle, belediye başkanlarıyla ülke genelinde çok iyi temsil edildiğini söyleyen Celal Doğan, “Kenti iyi temsil etmek kariyer meselesidir” dedi.

DSİ, tarımsal sulama için kentin suyunu kesemez

Doğan, DSİ devletin yaptığı protokolü delerek, kentte su vermemeye hakkının olmadığını söylerken de “DSİ 1.5 milyon nüfusa su vermek zorundadır. Kuraklık var tarıma su verilecek deyip kentin suyunu kesmeye hakkı yoktur” dedi.

Bir şey yapmış olmak için yapılmasın

Maarif kavşağı meselesinin mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydeden Doğan, “Ama bu yapılırken doğru yapılması gerekir, doğru yapılmazsa felakete sebep olabilir ve çıkmaza girebilir. Bu kavşağın yapılabilmesi için Sanayi Odası binası ile Keyvanbey pasajının yıkılması gerekiyor. Meydandan da alınarak iyi hesaplasınlar, bir şey yapmış olmak için yapmasınlar” diye açıklamada bulundu.

280 milyon dolar borç var, bunu Başbakan’da biliyor

Bu kentin borcu vardır deniliyor, bu doğru değildir. Gidin hazine kayıtlarına bakın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yekûn borcu 280 milyon dolardır bunu Başbakan’da biliyor. Çünkü borcunu ödeyen tek belediye Gaziantep Büyükşehir Belediyesiydi. Gaziantep bölge başbakanlığına çevrilmiştir. Neye bağlı bu? Performansa bağlıdır. Gayret ve performans birlikte sağlanırsa Gaziantep’in geçmişte parlayan yıldızı güne aya dönebilir. Gaziantep'in geçmişte yıldız olması önemli değil, güneş, ay olmalıdır. Geleceğin Gaziantep’ini hep birlikte inşa edeceğiz. Çünkü bu bizim kentimiz. Bu kente hakkımız varsa herkese helal hoş olsun. Onlar da hakkını helal etsinler” dedi.

Eski projelerin devam ettirilmesi gerek

Eski Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’de törendeki konuşmasında, “6 aydan beri belediye başkanlığından ayrılmışız. Köşemize çekilmiş gibiyiz ama çekilmedik ve çekilmemesi gerektiğine inanıyorum. Biz bugün bizden sonra gelen arkadaşlarımızın yanındayız. Fikir danışmak istediklerinde yanlarındayız. Ancak Türkiye’de kendinden sonra gelenlere fikir danışmak yerine acaba onların nasıl bir eksiğini bulabilirim düşüncesi vardır” dedi.

İyi ki eski milletvekiliyiz

Gaziantep’in bir ulaşım meselesi olduğunu ve bunun oturup günlerce müzakere edilmesi gerektiğini söyleyen Bozgeyik sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplu konut projeleri başlatılmış, tebrik ediyorum. Ama daha önceki projelerinde devam etmesi gerekir. Hangi insan o koltuğa oturursa otursun eskiyi devam ettirmesi, tamamlaması gerekir. Sefa kent toplu konutları, uydu kent diyebileceğimiz bir uydu kent, mutlaka bu kente kazandırılmalıdır. Bunun bitirilmesini sanayici arkadaşlarımızdan istirham ediyorum. Milletvekilleri vipten geçiyor yetkisi var. Ama eski belediye başkanlarının protokolde bile yeri yok, iyi ki eski milletvekiliyiz”

Çok hizmet yaptınız unutulmayacak

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, eski belediye başkanlarının Gaziantep için çok şey yaptığını, yaptıkları hizmetlerin unutulmayacağını ve Gaziantep için yaptıklarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *