ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Paradan para kazanma devri artık sona erdi

Paradan para kazanma devri artık sona erdi
YAYINLAMA: 27 Mart 2024 / 18.59
GÜNCELLEME: 27 Mart 2024 / 18.59

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Cahit Erbalcı paradan para kazanma devrinin bittiğini, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini bildirdi.

Erbalcı, yaptığı açıklamada, hükümetin aldığı ekonomik tedbirler, uygulamayı koyduğu kanunlar ve faiz oranındaki düşüşleri ile paradan para kazanma devrinin sona erdiğini belirtti.

Maliyet girdileri düşürülmelidir

Birikimi olan kişilerin yatırıma yöneldiğini, iş adamları yatırıma yönelirken hükümetin üretimin önündeki engelleri kaldırmak için daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini ifade eden Erbalcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizin üretim yönünde önünde ciddi engeller bulunmaktadır. Bu engeller kaldırılmadığı takdirde gelişmiş ülkelerle rekabet şansımız zorlanmaktadır. Sigorta primlerinin çok yüksek olduğunu aslında herkes bilmekte. Hükümet son zamanlarda ithal mallarına fon ve bir standart getirmeye başladı. Aslında bu uygulama kaliteli malların ülkemize gelmesi açısından önemli. Ancak siz alternatif üretmeden ithalatın önünü keserseniz tekelleşmenin önünü açmış olursunuz. Maliyet girdileri düşürerek, vergileri düşürerek ham madde fiyatlarını düşürürseniz, ithalata gerek kalmadan ihracat bile yapabilirsiniz. Çin'de bir kişinin yıllık sigorta primi 10 dolarken bizde 2000 doları geçmektedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *