ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Egebank yenilenmeye devam ediyor

Egebank yenilenmeye devam ediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Egebank Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demirel, kamuoyunun dikkatinin, sektöre disiplin getirmek üzere düzenlenen ve halen TBMM'de olan Bankalar Kanunu tasarısına endekslendiğini bildirdi.
Egebank Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demirel, kamuoyunun dikkatinin, sektöre disiplin getirmek üzere düzenlenen ve halen TBMM'de olan Bankalar Kanunu tasarısına endekslendiğini bildirdi. Demirel, bankaların birbirinden farkının güvenilirlik noktasında değil, hizmet sunumunda ortaya çıktığını da vurguladı. Demirel, “Mesele kanun çıkarmak değil, var olan kanunları sonuna kadar en doğru ve en adaletli şekilde, hiçbir nedenle taraf olmadan uygulamaktır” dedi. Mevcut Bankalar Kanunu'nun oldukça kapsamlı ve bankacılık sistemine hizmet eden bir kanun olduğunu belirten Demirel, “Ama çıkarılması için çaba gösterilen Bankalar Kanunu ve gelişmiş ülkelerin bankacılık sistemlerinde olan disiplini getiriyor. Bundan dolayı mutlu oluyoruz diye konuştu. Yeni Bankalar Kanunu'nun çıkarılmasına muhalefet etmediklerini anlatan Demirel, şunları söyledi. Bir an önce çıkmasını doğru buluyorum özellikle kamuoyunun böyle teknik bir konuya fazla endekslenmesi sonrasında, kanunun mutlaka çıkması gerektiğine inanıyorum. Sanki bu kanun çıkınca tüm sorunlar çözülecek gibi bir imaj yaratıldı. Bu hassas ekonominin sıkışık olduğu dönemde böyle bir psikoloji oluştu. Bundan dolayı da bu Kanunun geciktirilmeden çıkarılması gerekiyor. Kanunlardan günün gereklerine göre tadilatlar yapılabilir.
“Tasarruf mevduat fonu”
Demirel, Tasarruf Mevduat Fonu gelişmiş ülkelerde benzeri disiplin ve mekanizmaların bulunduğu bir sigorta olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Bu fon, mudinin güvencesi. Diğer ülkelerde değişik şekillerde uygulanıyor. Türkiye'de 1994 krizinden sonra devlet 3 bankaya el koydu ve hem tansiyonu düşürmek hem de güven sağlamak için tüm bankalar güvencem altında dedi. Bir çok spekülasyon yapılıyor. (2 bankaya el konuluyor, 3. banka için para yok ) ve benzeri. Bunlar, teknik anlamda cahillik gösteren sözler. Merkez Bankası bu fonun sürekli arkasında ve gerektiği zamanda da para bulmak için yetkili. Bankalar, her bir liralık mevduattan bir kısmını, bu fona prim olarak yatırıyor. Orada biriken paralar Merkez Bankası'nın kontrolünde ve sıkışan bir banka olduğundan kullanılıyor. Fonun Misyonu budur.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *