ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastada Hekimde Sistemden Mutsuz

Hastada Hekimde Sistemden Mutsuz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
Tıp Bayramı’nın 169. Yıldönümü törenlerle kutlanırken doktorlar ücret, çalışma şartları ve özlük haklarından,
Tıp Bayramı’nın 169. Yıldönümü törenlerle kutlanırken doktorlar ücret, çalışma şartları ve özlük haklarından, hastalar ise teşhis ve tedavi giderlerinin pahalılığı ile genel sağlık sigortasının uygulamaya konulmamasından şikayetçi.
Tabipler Odası Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Ali Turgay, bu yıl da Tıp Bayramı’nı buruk bir şekilde kutladıklarını ifade ederken, sağlık sorunlarının halledilememesinin olumsuzluklarının hekimlere yansıdığını söyledi. Turgay, “Sağlık sorununun halledilemediği, hekimlerin özlük haklarının kısıtlı olduğu, çalışma ve yaşam güvencesinin bulunmadığı bir ortamda 14 Mart’ı bayram havasında kutlamamız düşünülemez” diye konuştu.

“Sağlık yatırımları durdu”
Ülkenin iyi yönetilememesinden kaynaklanan olumsuzlukların sağlık sektörüne de yansıdığını söyleyen Turgay, siyasal iktidarın bilinçli seçimi sonucunda, mali olanakları en düşük düzeye düşürülen hekim ve hastanelerin, sağlık sorunlarının en önemli neden olarak gösterildiğini savundu. Turgay, kamu kaynaklarının özle sektöre aktarılması sonucu, sağlık sistemine yapılması gereken yatırımların durduğunu savundu.

“Hasta hakları güvence altına alınmalı”
Sağlık hizmetinin tüm vatandaşlar için temel bir hak olduğunu ifade eden Turgay, ancak ülkemizde insanların uluslararası belgelerle garanti altına alınan sağlık hizmetlerinden dolayısıyla yaşama hakkından yeterince yararlanamadığını söyledi.
Turgay, “Herkesin eşit düzeyde sağlık hizmetinden yararlanmasını ve hasta haklarının çağdaş ölçütlerle güvence altına alınmasını istiyoruz. Halkın sağlık hizmetlerinden yararlanmasına, para ve uzaklık gibi konular engel olmamalı, insanlar arasında ırk, renk, din, etnik köken, ulusal kimlik, yaş, cins, siyasal yönelim gibi ayrımlar gözetilmemelidir. Sağlık ve hasta haklarının güvence altına alınmaması, aynı zamanda yaşam hakkının da bir önkoşuludur” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *