ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hayırseverler ölümsüzleştirilecek

Hayırseverler ölümsüzleştirilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.52
Zorkol, “Aydınlığa Doğru” adlı kitapta eğitime destek olan 100 hayırseverin tanıtılacağını belirterek, Kitabı hazırlamak için titiz bir çalışma yapıp, hayırseverlerle ilgili tüm bilgileri topladık. Kitabın en kısa zamanda basılarak dağıtılması
Zorkol, “Aydınlığa Doğru” adlı kitapta eğitime destek olan 100 hayırseverin tanıtılacağını belirterek, Kitabı hazırlamak için titiz bir çalışma yapıp, hayırseverlerle ilgili tüm bilgileri topladık. Kitabın en kısa zamanda basılarak dağıtılmasını istiyoruz. Ancak bu iş için ekonomik desteğe ihtiyacımız var“ dedi.
Hayırseverlerin çoğunun, yaptıklarının duyulmaması için suskun kalmayı tercih ettiklerini ve bir süre sonra da unutulduklarını anlatan Zorkol, eğitime destek olanların isim olarak okullarda kalmasını değil tüm yönleriyle tanıtılmasını istediklerini söyledi.
Gaziantep’te eğitime hayırsever desteğinin 1928 yılında başladığını vurgulayan Zorkol, şöyle devam etti:
“Bu tarihte Oğuzeli ilçesine bağlı Yona Köyünde Dayı Ahmet Ağa tarafından bir okul yaptırmış, 1948’de milli eğitime resmi anlamda bağışlar yapılmaya başlanmış. 1980’den itibaren hız kazanan bu destek, günümüzde ise artarak devam ediyor.”
Zorkol, “Aydınlığa Doğru” adlı kitabın 3 bin adet basılarak milli eğitim müdürlükleri, sanayiciler, işadamları, kamu kurum ve kuruluşları ile okullara ücretsiz dağıtılacağını sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *