ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Suya devlet desteği şart”

“Suya devlet desteği şart”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.33
Şanlıurfa’da iki tane DSİ Bölge Müdürlüğü bulunurken, Gaziantep’te DSİ’nin şube müdürlüğü şeklinde
Şanlıurfa’da iki tane DSİ Bölge Müdürlüğü bulunurken, Gaziantep’te DSİ’nin şube müdürlüğü şeklinde temsil edilmesi haksızlık olarak değerlendiriliyor.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Kamil Şerbetçi, kentin en önemli sorununun su olduğunu, su sorununda ancak DSİ 16. Bölge Müdürlüğü’nün Gaziantep’e nakledilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.

“Yerel yönetimlerin gücü yetmiyor”
Su sorununun çözülmemesi veya çözümünün geciktirilmesinin sanayileşmeyi yavaşlatacağını ifade eden GSO Başkanı Celal Doğan kentin su sorununu çözmek için var gücüyle çalışıyor. Her türlü imkanlarını seferber ediyor. Ancak Gaziantep’in su sorununun yerel yönetimlerin kaynakları ile çözülmesi imkansızdır. Sorunun çözümü için kesinlikle devlet desteği gereklidir” diye konuştu.

“16. Bölge Müdürlüğü görevini tamamladı”
Önemli ölçüde su sorunu yaşayan Gaziantep’te DSİ’nin şube müdürlüğü şeklinde temsil edildiğini, buna karşın Şanlıurfa’da iki tane DSİ Bölge Müdürlüğü bulunduğunu söyleyen Şerbetçi, bunu haksızlık olarak değerlendirdi. Şerbetçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gaziantep’in sorunlarını sıralayacak olursak, ilk sırayı su sorunu alır. Bu sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetlere herkes destek vermesi ve teşekkür etmeli. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları bu sorunu çözmeye yetmiyor. Bize göre Atatürk Barajı’nın yapımını üstelenen Şanlıurfa’da ki DSİ 16. Bölge MÜDÜRLÜĞÜ görevini tamamladı. Görevini tamamlayan DSİ 16. Bölge Müdürlüğü’nün Gaziantep’e nakledilmesi halinde bu sorun çözüme kavuşacaktır”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *