ANASAYFA arrow right Güncel

Allah’ın hıyarı, 50 lirayı vurdu, limon 40 lirayı geçti

Allah’ın hıyarı, 50 lirayı vurdu, limon 40 lirayı geçti
YAYINLAMA: 20 Haziran 2024 / 00.28
GÜNCELLEME: 20 Haziran 2024 / 00.28

Türkiye tarihinin en pahalı, en yoksul dönemini yaşıyor… İnsanlar günlük yaşamını devam ettirecek zorunlu gıda harcamasını yapamaz duruma geldi… Milyonlar, AKP iktidarının yarattığı “haksızlık, hukuksuzluk, savurganlık, yolsuzluk, pahalılık ve yoksulluk” sarmalında
kıvranıyor…
Allah’ın hıyarı, 50 lirayı vurdu, limon 40 lirayı geçti
Türkiye, şimdiye kadar yaşamadığı bir hayat pahalılığı ve piyasa denetimsizliği yaşıyor. Asgari ücretli ve emekli ağır yaşam koşulları altında, zorunla gıda maddelerini bile alamıyor, çocuklar yumurta, et ve sütten mahrum yoksulluk içerisinde büyüyor.
Marketler ve pazarcılar bayram zammına doymadı
Kurban bayramı öncesinde marketlerde ve pazarda hıyarın kilosu 50 liraya kadar yükselirken, limon 45-50 liradan satıldı. İnsanlar, bayram öncesi yaşanan denetimsiz ve kontrolsüz fiyat artışları yüzünden evine doğru dürüst sebze meyve alamadı. Marketlerde tezgaha dökülen sebze ve meyveler, pahalılık yüzünden müşteri bulamadı.
Kurban kesimi azaldı Antep’te önceki yıllarda Kurban bayramında çoğu ailenin et ihtiyacının karşılamak için borçlanarak kurban kesmesi, yaşanan hayat pahalılığı
yüzünden oldukça geriledi. Bayramın ilk günleri sokaklarda kesilmiş hayvan kalıntıları ve kebap kokularından geçilmezken, bu bayram çoğu ailenin artık evinin et ihtiyacı için bile kurban kesememe yüzünden sokaklar da çevre de temiz kaldı. İnsanlar, geçim sıkıntısı derdinde evine kapanarak geçirdi bayramı.
Yoksulluk dayanılmaz boyutlara geldi
Kurban kesmek bir yana artık evin günlük sebze meyve ihtiyacının karşılamaktan bile aciz hale gelen insanlar, “Zorunlu gıda harcamamızı yapamaz durumdayız. Bu gidiş daha ne kadar kötü olacak bilmiyoruz. Devlete sürekli vergi ödüyoruz, ama devlet bize geçinebilecek bir yaşam standardı sağlamıyor. Yoksulluk içerisinde kıvranıyoruz. Türkiye tarihi boyunca böyle bir pahalılık ve yoksulluk görmedi” diyekonuşuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *