ANASAYFA arrow right Güncel

Altın sert yükseldi… Gramı 4 bin 308 lira oldu

Altın sert yükseldi… Gramı 4 bin 308 lira oldu
YAYINLAMA: 18 Haziran 2025 / 11.25
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2025 / 11.25

İsrail ile İran arasında yaşanan gerilimin bölgesel bir savaşa dönüşüp dönüşmeyeceğine dair belirsizlik, altın piyasasında temkinli bir duruşa neden oluyor. İki ülke arasındaki çatışmanın kısa sürede sona ereceğine dair beklentiler, yatırımcıların risk iştahını sınırlıyor.

Bu sabah spot altın fiyatı önceki güne kıyasla yüzde 0,2 artışla 3395,52 dolara yükseldi. Yatırımcılar, bugün sona erecek olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısından çıkacak kararları ve yönlendirmeleri bekliyor.

ANZ tarafından yapılan değerlendirmede, "Altın, yatırımcıların Orta Doğu'daki risk artışını takip etmesiyle dalgalandı. ABD'de perakende satışlar, konut ve sanayi üretimine ilişkin ılımlı raporlar Fed'in bu yılın ilerleyen dönemlerinde faiz indirimine gitme ihtimalini güçlendirdi" ifadelerine yer verildi.

Goldman Sachs ise, “Yapısal olarak güçlü merkez bankası alımlarının ve Fed kesintilerinin ETF varlıklarını artırmasının altın fiyatını 2025 sonuna kadar 3.700 dolar/ons'a ve 2026 ortasına kadar 4.000 dolara yükselteceği tahminimizi koruyoruz” açıklamasını yaptı.

Gram altın: 4 bin 308 TL

Çeyrek altın: 7 bin 150 TL

Cumhuriyet altını: 28 bin 471 TL

Ons altın: 3 bin 391 dolar. Cumhuriyet

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *