ANASAYFA arrow right Güncel

Çalışan ve yoksuldan alınan vergilerden vazgeçilmeli

Çalışan ve yoksuldan alınan vergilerden vazgeçilmeli
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2024 / 18.46
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2024 / 18.46

Antep’teki aile hekimleri ve sağlık çalışanları vergide adalet eylemlerini 17 haftadan beri sürdürüyor

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Gaziantep Eş Başkanı Serpil Dağdemir, çalışandan ve yoksuldan alınan vergilerden vazgeçilmesi çağrısında bulunurken, ‘’Bizler her gün halkın yoksullaştığını ve dayanma gücünün kalmadığını görüyoruz. Halkın sırtına yeni ek vergiler yerine vergide adaleti sağlamaya çağırıyoruz’’ dedi.

Çalışanlardan alınan yüksek vergi kesintileri adaletsizliği şaşırtıcı olmadı

Dağdemir, ‘’Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iki ay önce vergide adaleti sağlayacağız diye demeçler verdi, Şimdide "Çok kazananları buradan uyarıyorum. Vergiden kaçınmanın cezalarını artıracağız, denetimleri sıkılaştıracağız’ derken kastettiği motor kuryecisi, evinin kapısında elleriyle örgü ören, bahçesindeki inciri satan vatandaş olduğu anlaşılıyor. Mehmet Şimşek’in vergi paketi içeriğinde, hafta sonu balık tutandan alınacak yeni vergiler, hekimlerden alınacak ek vergiler olması, çalışanlardan alınan yüksek vergi kesintilerini adaletsizliği şaşırtıcı olmadı’’ ifadelerini kullandı.

‘Hükümetin yeni ek vergilerle toplayacağı gelirlerle ücretiyle nefes aldırmayı düşünmediği gibi asgari ücretin yüksek olduğu açıklamaları toplumda şaşkınlık yarattı’ diyen Dağdemir, kimlerden vergi alınmadığını bildiklerini söyledi. ‘’ Yaklaşık yüzde 70’i şirketlere ait 2,2 trilyon TL vergiden vazgeçen, devasa kar açıklayan şirketlerin vergilerini affeden, bir başına geçinmeye çalışan balıkçısından, doktoruna, boyacısından, motor kuryesine yeni vergiler getiren programın tercihi kolayca anlaşılıyor’’ şeklinde konuştu.

Çalışanlardan yüzde 35 vergi kesmekten ne zaman vazgeçeceksiniz?

Dağdemir, ‘’Çalışandan yüzde 15, şirketlerden yüzde 15 vergi alsanız ülkenin vergi gelirleri kat be kat artacak. Vergide adalet diyerek yoksul halkın cebinden söküp devasa kar elde eden şirketlere vergi harcaması adı altında kaynak aktarmaktan ne zaman vaz geçeceksiniz? Özel hastaneler yüzde 10 şehir hastaneleri sıfır vergi verirken burada çalışan hekiminden hemşiresine, güvenliğinden sekreterine tüm çalışanlardan yüzde 35 vergi kesmekten ne zaman vazgeçeceksiniz?’’ açıklamasını yaptı.

Kesinti oranları yılsonuna doğru yüzde 35 civarına çıkıyor

‘Hepimizin sağlığı için bu ay çalışma süresini uzattığınız Büyük Millet Meclisinde vergide adaleti sağlamaya çalışacak mısınız?’ sorusunu soran Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Gaziantep Eş Başkanı Serpil Dağdemir, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Yılın ilk ayından itibaren tercihen düşük düzeyde tutulan vergi dilimlerine girdiğimiz gerekçesiyle ücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yapılıyor. Kesinti oranları yılsonuna doğru yüzde 35 civarına çıkıyor. Bu adaletsizliğe ve eşitsizliğe itirazımızı sürdürmek, her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisi yapılsın talebimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *