ANASAYFA arrow right Güncel

Emeklilerimiz açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşıyor

Emeklilerimiz açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşıyor
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2024 / 19.49
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2024 / 19.49

TÜİK’İn, haziran ayı enflasyonunu açıklamasıyla birlikte emeklilerin alacağı zam oranı da belli oldu. SGK ve Bağ-kur emeklileri yüzde 24 zam alacak ama kök maaşı 8 bin liranın altında olanlar ise yine 10 bin lira maaş almaya devam edecek

 

Emekli Said Aşık, ‘’Hükümet, 2024 yılını ‘Emekliler’ yılı olarak ilan etti, ancak bu yıl emeklilerin ölüm yılı olarak kayıtlara geçmeli. Çünkü açlık sınırının 19 bin lira olan bir ülkede 10 bin lira emekli maaşı ile ne yapılabilir, nasıl geçinilebilir? Sürekli kemerleri sıkın diyorlar, ancak kemerleri sıka sıka sıkacak durumumuz kalmadı. Milyonlarca emekli açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor’’ tespitini yaptı.

Torunumuza bayram harçlığı veremez duruma geldik

Aşık, ‘’Yakın zamanda Kurban Bayramı’nı kutladık ama torunumuza bayram harçlığı veremez duruma geldik. Hangi emekli torununa bayram harçlığı verebildi. 3 bin lira emekli ikramiyesi ile ne alınabildi? Genel merkezimizin öncülüğünde gerekiyorsa gerekiyorsa sokağa çıkma gibi her türlü eyleme hazırız’’ dedi.

Emekli maaşları açlık sınırının üzerinde olmalı

Gaziantep’te yaşam koşullarının çok zor ve pahalı olduğunu kaydeden Aşık, ‘’4 kişilik bir aile kuru ekmek yese bile 10 bin lira yetişmez. Emeklilerimiz dilenmez dilenci oldular. Emekliler olarak ağlanacak durumdayız. Günümüzde emekli maaşları açlık sınırının üzerinde olmalı ki hiç olmazsa rahat bir hayat sürebilelim’’ diye konuştu.

Söylenecek bir kelime bile yok

‘Söylenecek bir kelime bile yok’ diyerek konuşmasına başlayan Emekli Bekir Özer, 10 bin lira maaş ile geçinmenin mümkün olmadığını ifade ederken, ‘’Türkiye İstatistik Kurumu2na göre emeklilere yılın ikinci 6 ayından itibaren yüzde 24 oranında enflasyon farkı verilecek, ancak kök maaşı 8 bin liranın altında aylık alanlar yine 10 bin lira almaya devam edecek. Bu kabul edilebilir bir durum değil’’ ifadelerini kullandı.

Yerel seçimde verdiğimiz mesaj tam olarak anlaşılamamış

10 bin lira emekli aylığının Gaziantep’te bir ev kirasına denk geldiğini söyleyen Özer, ‘’Emeklilerin sorununu ne kadar hükümet nezdinde dile getirsek de hiç de önemsenmediğimizi anlıyoruz. Emeklileri vatandaş statüsünde görmüyorlar. Biz bu şekilde davranılmayı hak etmiyoruz. Yerel seçimde bir mesaj verdik. Ancak gördüğümüz kadarıyla verilen mesajımız tam anlamıyla anlaşılmamış’’ şeklinde konuştu.

10 bin lira maaş ile geçinmek mümkün değil

Aldıkları maaş ile geçinemediklerinin altını bir kez daha çizen Özer, ‘’Kenar semtlerde bile ev kiraları bile 7 bin liranın altında değil. Bunun yanı sıra ailesinin geçimi, ihtiyaçları, elektrik, su ve diğer giderler var. Dolayısıyla 10 bin lira maaş ile bunları nasıl karşılayacaklar? Hükümet, seçimlere 4 yıl var, seçime yakın emeklileri kandırırım politikası güdüyorsa bu konuda yanılıyorlar. Yerel seçimde gösterdiğimiz tepkimizin daha fazlasını önümüzdeki seçimde gösteririz’’ açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *