ANASAYFA arrow right Güncel

Halk iradesi tamamen ortadan kalktı, Demokrasi ve laiklikten eser kalmadı

Halk iradesi tamamen ortadan kalktı, Demokrasi ve laiklikten eser kalmadı
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2024 / 20.16
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2024 / 20.16

Pir Sultan Abdal Derneği Gaziantep Şubesi ile Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, Sivas Madımak Katliamının 31. Yıldönümü dolayısıyla yaptıkları açıklamada, onlarca sorunun, derin yoksulluk, kriz, buna bağlı olarak gelişen umutsuzluk, çaresizlik, işsizlik, açlık, intihar gibi ne kadar olumsuzluk varsa hepsinin ana nedeninin tekçi, katliamcı, Türk, İslam ve erkek egemen sistem ile bu sistemin yürütücüsü siyasal iktidar olduğunu vurguladı

 

Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Dernek Başkanı Eren Ovayolu, ‘’Demokrasiden, laiklikten, Cumhuriyet rejiminden eser kalmamış. Ülke saraydan ve yasa, hukuk tanımayan tek adam tarafından yönetiliyor. Yaşamın her alanı dinselleştirilmeye çalışılıyor. Güçler ayrılığı ve halk iradesi neredeyse tamamen ortadan kalkmış, parlamento işlevini yitirmiş, kendi yazdıkları yasalar ve anayasa ayaklar altına alınmış durumda’’ şeklinde konuştu.

Haksız ve hukuksuz uygulamalarla ülkeyi kaosa sürüklüyorlar

Ovayolu, ‘’Sivas ile yüzleşmekten bilerek ve isteyerek kaçan dünün ve bugünün siyasal iktidarları, 2 Temmuz 1993 tarihinden bu yana daha birçok yüzleşilmesi gereken katliamın yaşanmasının sorumluları oldu. Gericilikten ve ırkçılıktan beslenenler halkımızı kutuplaştırmaya, ayrımcı politikalarla toplumu bölmeye, haksız ve hukuksuz uygulamalarıyla da ülkeyi içinden çıkılması güç bir kaosa sürüklüyorlar’’ tespitini yaptı.

Aleviler, demokratik taleplere hak gaspı ile karşılık veren bir iktidarla karşı karşıya

Alevilerin, demokratik taleplerine daha çok hak gaspı ile karşılık veren bir iktidar ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Ovayolu, ‘’Zorunlu din dersleri kaldırılsın talebimize yeni din dersleri ile karşılık verildi. Laik ve bilimsel eğitim talebimize ÇEDES ve benzeri binlerce proje ve protokol ile yanıt verildi. Bilimi ve aklı, toplumsal cinsiyet eşitliğini, eşit yurttaşlığı, doğa ve çevre bilincini, kadın haklarını, çocuk haklarını, barışı ve kardeşliği, sevgiyi ve emeğin kutsallığını esas alan bir eğitim sisteminden yanayız. Tekçi, inkarcı, asimilasyoncu, kutuplaştırıcı, gerici bir eğitim sistemine karşı, demokratik ve kamusal bir eğitim istiyoruz. AKP/MHP iktidarı, bu talebimize de “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile karşılık verdi’’ hatırlatmasında bulundu.

İnancımızı tarif etmeyin, tanıyın

Ovayolu, ‘’İnancımızı tarif etmeyin, tanıyın, Cem ibadetimiz, Cemevleri ibadethanemizdir, Alevilik Aleviliktir, Alevilik Vardır ve Haktır, asimile etmeye çalışmayın dedik, onlar Aleviliği öldürmeyi, Alevileri kendi içlerinde bölüp parçalamayı hedefleyen ve asimilasyon üssü haline gelen “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığını kurdular. Bu başkanlığı da Kültür ve Turizm Bakanlığına bağladılar’’ dedi.

Ceberrut devlet anlayışı, baskıyı ve şiddeti artırıyor

Anayasa mahkemesi ve AİHM kararlarının dikkate alınmadığını sözlerine ekleyen Ovayolu, ‘’Seçilmiş milletvekilleri ve belediye başkanları hapiste. Eğitim ve eğitim kurumları tümü ile tarikat ve cemaatlerin kontrolüne terk edilmiş.  Gerici, tekçi bir müfredat ve akıldan, bilimden uzak bir eğitim sistemi ile karşı karşıyız. İfade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü ortadan kaldırılmak istenmekte ve ceberut devlet anlayışı, baskıyı ve şiddeti her geçen gün artırıyor’’ açıklamasını yaptı.

Yarının katliamcılarını yetiştirecek cemaat ve tarikatlarla protokoller imzalamaya devam ediyor

Sivas Madımak katliamının, bugünkü siyasal iktidarın ve şeriatçı faşist politikaların önündeki engelleri temizlemeyi amaçlayan bir katliam olduğunu kaydeden Ovayolu, ‘’Halkın iradesini tanımayan ve her şeyi din ve onun kanunları ile açıklayan bu iktidar, ülkeyi derin bir ekonomik krize sürükledi. Katliamlarla yüzleşmekten ve insani ve demokratik taleplerimizi görmezden gelen AKP/MHP koalisyonu seçilmiş belediye başkanları yerine kayyum atayarak, sandıklara darbe yapıyor. Madımak otelini utanç müzesi yapmamak için direnen AKP/MHP ortaklığı, işçilerimizin maden sahalarında daha fazla rant ve kar uğruna katledilmesine göz yumuyor. Dersim, Koçgiri, Zini, Gediği, Sivas, Maraş, Çorum, Gazi, Gezi, Suruç, 10 Ekim Ankara Gar başta olmak üzere yaşanmış katliamların bütün yönleri ile açığa çıkarılması ve gerçek sorumlularının açıklanması talebimize kulağını kapatan AKP/MHP iktidar bloğu “dindar, kindar ve itaatkâr bir neslin yetişmesi için özel programlar, projeler hazırlıyor ve yarının katliamcılarını yetiştirecek cemaat ve tarikatlarla protokoller imzalamaya devam ediyor’’ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *