ANASAYFA arrow right Güncel

İlçelerdeki hasarlı binaların durumu halen sürüncemede

İlçelerdeki hasarlı binaların durumu halen sürüncemede
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2024 / 19.44
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2024 / 19.44

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz Ayı Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur Başkanlığında
yapıldı

 

Mecliste, Kahramanmaraş depremleri sonrasında Gaziantep merkez ve ilçelerde hasarlı hale gelen binaların durumu görüşüldü. Bu hafta Şehitkamil’deki orta ve üzeri hasarlı binaların durumu belli olacak. Ancak diğer ilçelerdeki orta ve üzeri hasarlı binaların durumu ile ilgili  herhangi bir gelişme yok. Depremzedelerin mağduriyetini gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Uğur, ‘’Tüm ilçelerimizden çalışmalarını istedik. İlçe ilçe tüm mağduriyetleri gidereceğiz’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu, ‘’9 ilçede orta ve ağır hasarlı binalar var. İmar komisyonundakilerin bu konuya hassasiyetle yaklaşmalarını istiyorum. Her ilçede hasarı bina var, ama alacağımız karar sadece Şehitkamil ile ilgili. Depremin üzerinden 17-18 ay geçmesine karşın diğer ilçeler halen kendi kararlarını göndermemişler. Eğer bir karar çıkacaksa topyekün ve ortak bir karar çıkmalı’’ dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur, ‘’Şehitkamil bölgesinden katılan depremzede mağdurlarımız vardı. Onlar burada olduğu için atıfta bulunarak söylenildi. Bugüne kadar Şehitkamil’den karar gelmemişti, ama bu meclisten geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda çok hassas. Tüm ilçelerimizden çalışmalarını istedik. İlçe ilçe tüm mağduriyetleri gidereceğiz’’ dedi.

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, ‘’Şehitkamil ile İslahiye’nin zemini bir değil. Deprem fayına uzaklık ve yakınlıklar bilimsel açıdan inceleniyor. Mikro bölgeleme yapılıyor. İslahiye’de zemin+4 kat olarak belirledik. Yüksek kat verilmesini kabul etmiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Cuma Kaymakçı, ‘’Geçen gün yapılan çalıştayda bu konu konuşuldu ve tartışıldı. Şahinbey Belediyesi olarak bu konuda gerekli desteğin verilmesi kararındayız. Vatandaşa en iyi şekilde yansıyacak ortak bir karar alınmalı’’ diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Teknik İşler Koordinatörü M. Murat Özgüler, ‘’Şahinbey tarafında birçok hasarlı yapı var. Oğuzeli ilçesinde de hasarlı yapılar var. Nizip ilçemizde belediye başkanımız çalışıyordur. İlçe belediyeleri meclisimize gönderdiği her maddeyi o bölgenin plan notu olarak işleyeceğimizi bildirmiştik’’ dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *