ANASAYFA arrow right Güncel

Öğretmene şiddet yasası bir an önce çıkarılmalı

Öğretmene şiddet yasası bir an önce çıkarılmalı
YAYINLAMA: 03 Ekim 2024 / 18.03
GÜNCELLEME: 03 Ekim 2024 / 18.03

Toplumun her kesimine sirayet eden şiddet eğitim de gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Öğretmene yönelik hem fiziksel hem de sözlü şiddetin arttığı Antep’te Dr. Sadık Ahmet İlkokulu'nda bir öğretmenin, eski öğrencisinin velisi tarafından darp edilmesi eğitim camiası tarafından büyük bir tepki ile karşılandı.

Öğretmene şiddete sert bir dille tepki gösteren Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, ‘’Öğretmene şiddet yasasının bir an önce çıkarılması ve yürürlüğe girmesi gerekiyor. Bu ülkeyi yönetenlerin öğretmenlerin itibarını yeniden kazandıracak yasa ve yönetmelikleri çıkarmaları gerekiyor’’ dedi.

Şiddetin bu kadar artması öğretmenleri itibarsızlaştırılmasının bir sonucu

‘Geçmişte öğretmene saygı ve değer varken son yıllarda şiddet neden bu kadar arttı?’ sorusunu soran Parlakçı, ‘’Sadece öğretmene saldıran velinin suçu mu yoksa bu ülkeyi yönetenlerin, öğretmeni değersizleştirme, itibarsızlaştırma politikalarının sonucu mu diye baktığımızda şiddetin bu kadar artması öğretmenleri itibarsızlaştırılmasının bir sonucu’’ tespitini yaptı.

Millî Eğitim Bakanlığı sesimizi duymalı, taleplerimize kulak vermeli

Öğretmen Meslek Kanun’unun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye başlandığını hatırlatan Parlakçı, ‘’Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmeni ayrıştıran, değersizleştiren, eşit işe eşit ücret ilkesini bozan bir yasa. Sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, özlük haklarını iyileştirmek amaçlanmalı, mevcut hakları koruyan, eşit işe eşit ücret ilkesine dayanan, adil ve kapsayıcı bir meslek kanunu hazırlanmalı. Millî Eğitim Bakanlığı sesimizi duymalı, taleplerimize kulak vermeli’’ açıklamasında bulundu.

Okulların birçoğunda güvenlik görevlisi bile bulunmuyor

Türkiye’de son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Parlakçı, artık bıçağın kemiğe dayandığının altını çizdi. ‘’Eğitim emekçileri uğradıkları şiddet karşısında çok savunmasız kalıyorlar. Okulların birçoğunda güvenlik görevlisi bile bulunmuyor. Tarikatlara ve cemaatlere her yıl milyonlarca lira aktaran Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda bir güvenlik görevlisi bile çalıştırmıyor. O yüzden okulların çok da güvenli olduğunu söyleyemeyiz. Kısacası okullarda da gerekli tedbirler alınmalı’’ şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz

Toplumun her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kalınan şiddet olgusunun okulları sardığını ve eğitim emekçilerinin şiddetin hedefi haline geldiğini sözlerine ekleyen Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçiriyor. Okulda şiddet olaylarının durması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *