ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ANAP il kurulunca İlçe Başkanının istifa etmiş sayılması tepki yarattı

ANAP il kurulunca İlçe Başkanının istifa etmiş sayılması tepki yarattı
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2024 / 10.26
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2024 / 10.26

Bakan Dinçerler 100’den fazla otomobille Başpınar da karşılandı. İl yönetim kurulunun ilçe başkanını istifa etmiş saymasının tüzüğe aykırı olduğu bildiriliyor.

ANAP delege seçimlerine birkaç gün kala parti içi çekişmelerin daha fazla hızlandığı görülüyor. İlçe Başkanı Cahit Ünverdi’nin il yönetim kurulu tarafından müstafi sayılması da anlaşmazlık ve huzursuzluğu doruk noktasına getirdi.

Hukukçular ve bazı partililer il yönetim kurulunun böyle bir karar alamayacağını, parti tüzüğünün buna müsait olmadığını söylüyorlar.

Öte yandan öğrenildiğine göre Cahit Ünverdi’nin müstakil sayılmasından sonra ilçe yönetim kurulu karar defteri dolaba kilitlenerek Ünverdi’ye verilmedi.

Bunun üzerine Cahit Ünverdi’nin savcılığa başvurarak il yönetim kurulunun aldığı müstafi kararının partiler yasasına ve parti tüzüğüne aykırı olup, kararın geçersiz olduğunu, bu münasebetle karar defteri ile öteki evrakın kendisine verilmesini istediği, ilçe mühürünün de halen kendisinde olduğu öğrenildi.

Konunun ayrıca şehrimize gelen Bakan Vehbi Dinçerler’e de anlatıldığı, ancak Vehbi Dinçerler’in sorunların parti içinde karşılıklı anlayış içinde çözümlenmesinden yana olduğu bildiriliyor.

Yine öğrenildiğine göre Bakan Dinçerler pazartesi akşamı Gaziantep’e gelişinde yüzden fazla otomobille taraftarları olduğu bildirilen partililer karşıladı.

Başpınar’daki karşılamada Belediye Başkanı ile İl Başkanı Nazmi Başel’de bulundular.

Bakan Dinçerler kendisini karşılayanlarla birlikte milletvekili Ata Aksu'nun Atatürk Bulvarı üzerindeki yazıhanesine geldi. Burada partililerle bir süre sohbet ettikten sonra evine gitti.

İl Başkanı Nazmi Başel ile Belediye Başkanı Arpacıoğlu’nun da bulunduğu sohbet toplantısında bazı partililer il yönetiminin yanlı tutumundan söz ettiler, özellikle partiye kayıtlardan yakındılar.

Bakan Dinçerler’i Başpınar da kendi taraftarlarının yüzden fazla otomobille karşılaması karşı gruba bir gövde gösterisi olarak yorumlanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *