ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

İş seyahatında çektiği fotoğrafları sergiliyor

İş seyahatında çektiği fotoğrafları sergiliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.11
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.11
Fotoğraf sanatçısı Ersun Can'in Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı sergisi sürüyor. Sanatçının 39 eserinin yer aldığı üçüncü sergisi, 8 Şubat'a kadar sanatseverleri bekliyor.

Serginin 6-7 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu belirten tekstil mühendisi Can, işi gereği gittiği birçok yerde çektiği fotoğrafları paylaşmaktan hoşlandığını söyledi.

Can, bu sergiyi; insanların belki göremedikleri, gidemedikleri yerleri onlara göstermek amacıyla hazırladığını ifade ederek, fotoğraf çekimlerinde gittiği şehirler ve ülkelerdeki tarihi yapılar ve mimari eserlerin ilgi alanı olduğunu kaydetti.

Tarihi güzellikleri insanlarla bağdaştırarak sergilediğini anlatan Can, daha önce Kuşadası ve İstanbul'da sergi açtığını bildirdi.

Ersun Can, fotoğraf çekimlerinde neden 'insan ve tarih' üzerine odaklandığını ise şöyle dile getirdi:

"Ören yerlerini ve tarihi mekanları dolaşırken birden aklıma gelen bir düşünce, beni 'insan ve tarih' başlığında oluşan bu fotoğraf çalışması konusunda heyecanlandırmaya yetti.

Binlerce yıl öncesinde yaşamış medeniyetlerin sanat ve sanatçıya verdiği önem ve bu eserlere hala günümüzde hayranlıkla bakabiliyor olmamız, bende ayrı bir heyecan konusudur.

'İnsan ve tarih' isimli fotoğraf sergisiyle bugün yaşadığımız bu tarih yolculuğunda nereden nerelere geldiğimizi sorgulamak inanıyorum ki hepimizin ortak görüşü olacaktır."



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *