ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP geriden geliyor

CHP geriden geliyor
YAYINLAMA: 24 Nisan 2024 / 16.35
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 / 16.35

Günler öncesinden Sabah’ın gündeme getirdiği Taşlıca bölgesi sorunu için CHP ancak dün basın toplantısı düzenleyebildi. Sabah’ın yayını üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bölgede hak sahiplerinin herhangi bir zararının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Hak sahipleri hiçbir zarara uğramayacak

Güzelbey konuyla ilgili açıklamasında, Taşlıca bölgesinde yaşayanların arsalarını yaptırmaları konusunda bir sorun bulunmadığını, ancak bölgenin biriket yığını haline gelmemesi için yeşil alan konusunda birtakım düzenleme yapmak amacıyla belediye olarak altyapı çalışmalarını durdurduklarını ifade etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Duran Ergetir, dün konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, “Taşlıca bölgesinde yaşayan halkın yasal hakkı olan arsalarını yaptırmalarında hiçbir yasal sorun yoktur” dedi. Ergetir, Taşlıca bölgesinde inşaatların yıkılacağı, projenin değiştirilerek çok katlı konutların yapılacağı konusunda beyanların olduğunu söyledi.

Belediye meclis kararı ile şahıslara tahsis edilen arsaların hiçbir meclis kararıyla değiştirilmediği halde inşaat ruhsatlarının ellerinde olmasına rağmen yaptırılmasını ve yapılanların da yıkılacak diye beyanlarda bulunulmasının yasa tanımazlık olduğunu ileri süren Ergetir, şöyle konuştu: “Bu insanlar bahçeli konutlarda oturmaya alışmışlardı. Sosyal ve kültürel olarak bunu değiştirmek çok zordur. Kaldı ki bu bölgede şahıs arsaları da mevcut olup, burada çok katlı imar planı yaptığınızda kişisel çıkarlar söz konusu olacaktır. Taşlıca halkının yasal hakkı olan arsalarının yaptırılmasında hiçbir yasal sorun yoktur. Belediye yönetiminin hukuk kuralları içinde kalarak altyapıya devam edilmesini, yapılan inşaatlara ruhsatlı olmaları nedeniyle müdahale edemeyecekleri gibi zorba bir anlayışın terk edilmesini, Taşlıca halkına hizmetlerin devam ettirilmesini istiyoruz”

Ergetir, ayrıca Taşlıca mahalle muhtarının yol, mucur, asfalt ve sinek ilacı gibi isteklerine bir belediye yetkilisinin, dilekçelerin altına “Şu anda hizmet durdurulmuştur” diye yazı yazdığını belirterek, “Bu kadar yanlış ve hukuksuz bir anlayış olamaz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *