ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kavşaklara neşter vuruldu!

Kavşaklara neşter vuruldu!
YAYINLAMA: 24 Nisan 2024 / 16.38
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 / 16.38

Gaziantep'in trafiği en yoğun iki önemli kavşağında alt geçit çalışması için dün ilk kazma vuruldu. Daha önce benzeri iki proje gerçekleştirmiş olan müteahhit firma her iki kavşağı da 100 gün içinde bitirmeyi taahhüt etti. Aksi halde gecikme için fahiş cezalar ödeyecek.

Çevre esnafı biraz sıkıntı çekecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’in trafik sorununu çözmek için iki kavşağın hayati önem taşıdığını söylerken, “Kavşakları ihaleye çıkarırken, müteahhit firmada daha önce benzeri iki proje yapmış olma şartı aradık. Ankara'da birçok alt ve üst geçit yapmış olan Melih Gökçek’in ekibinden yardım aldık. İnşaatı 100 günde bitirmeyi hedefliyoruz. İnşaat süresince çevre esnafı ve kavşakları kullanmak zorunda olan insanlar sıkıntı çekecek, ama sonuçta düzenli trafik akışı sağlanarak yaya ve sürücüler rahat edecek” dedi.

Önemli bir proje ama zamanlama yanlış

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olduğu dönemde Doğumevi ve Maarif kavşaklarında alt geçit projelerini gündeme getiren Tekin Dai ise Sabah’a yaptığı açıklamada, “O zaman konuyu gündeme getirdik. Para yoktu, Celal Bey’i ikna edemediğimiz için projeyi geliştiremedik. Alt geçit yapılabilmesi için kod farkı önemli. Bedesten’in önünden Maarif kavşağına doğru gereken kod farkının bulunduğunu tespit etmiştik” dedi.

Sağa-sola dönüşler çok iyi etüt edilmeli

Dai, yağışlar başladığında, ortamın felç olacağını bu nedenle zamanlamayı yanlış bulduğunu ifade ederken, projenin 100 günde tamamlanmasının mümkün olabileceğini kaydetti. Dai, “Kavşaklarda sağ ve sol dönüşte iyi etüt edilmeli. Özellikle kanalizasyona özen gösterilmeli. Kazılan yere yakın binalar için güvenlik önlemi mutlaka alınmıştır. Her şey iyi etüt edilip dikkatli yapılırsa ve zamanında bitirirse kente büyük hizmet edilmiş olur” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *