ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tilmen sürprizlerle dolu bir tarihi kalıntı

Tilmen sürprizlerle dolu bir tarihi kalıntı
YAYINLAMA: 24 Nisan 2024 / 16.37
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 / 16.37

Gaziantep Müze Müdürlüğü başkanlığında İtalya Bologna Üniversitesi'nden Dr. Nicolo Marchetti tarafından yürütülen Tilmen Höyük kazılarında ortaya çıkan buluntular, höyüğün çok eski bir yerleşim yeri olması bakımından büyük önem taşıyor.

Dr. Nicolo Marchetti, bu yılki kazılarda daha önceki yıllarda yapılan arkeolojik kazılar sırasında ortaya çıkarılan saray ve tapınağın altında kalan kültür tabakalarının araştırıldığını söyledi.

Bunun yanında bölgede şimdiye kadar arkeolojik kazı yapılmamış olan aşağı şehirde çalışmalara başlandığını ve küçük bir tapınağın mimari kalıntılarının ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Dr. Nicolo Marchetti, yukarı şehirde orta tunç çağına ait bir yapı kalıntısı içerisinde çok sayıda seramik mutfak eşyasının bulunduğunu açıkladı.

Kazı ekibinin 9 İtalyan arkeolog, İstanbul Üniversitesi'nden 3 öğrenci ile Gaziantep Müzesi Arkeologlarından Dr. Burhan Balcıoğlu’nun bulunduğunu açıklayan Marchetti, 15 Eylül tarihinde başlayan kazı çalışmalarının 30 Ekim tarihinde sona ereceğini açıkladı. Marchetti, Tilmen’in Gaziantep turizmine çok büyük katkı sağlayacak bir arkeolojik park olduğunu, İtalyan ekibi olarak 8-10 yıllık bir çalışma sonucunda burayı arkeolojik park olarak turizmin hizmetine sokabileceklerini belirtti.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *