ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Yasak ya tatbik edilmeli ya da kaldırılmalı

Yasak ya tatbik edilmeli ya da kaldırılmalı
YAYINLAMA: 24 Nisan 2024 / 16.34
GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 / 16.34

Yeniçeri Sokak’ta her gün kavga var. Buradaki esnaf “Bir gün başımız derde gireceğinden korkuyoruz” diyorlar. Tek yönlü olmasına rağmen otolar bu sokakta karşılıklı cirit atıyorlar.

Gazetemizi ziyaret eden Yeniçeri sokakta oturan esnaf, ilgililerden çilelerinin ne zaman biteceğini sormamızı istediler. Şikayet sahipleri Yeniçeri sokağın tek istikametli hale getirildiğini, Eski Halden Mütercim Asım caddesine geçişin serbest olduğunu, aksi istikametten otoların gelmemesi gerektiğini vurguladılar. Buna sürücülerin uymadığı her iki yönden de devamlı araçların gidip geldiği vurgulanarak sık sık kavga çıktığı bildirildi.

Ağır tonajlı araçların da Yeniçeri sokağından geçerek ışıkları parçaladığı, çökerttiği bildirilerek: “Şehirde trafik düzenini sağlayacak, kurallara uymayanları cezalandıracak bir yetkili merci yok mudur? Tek yön kuralını nasıl uygulayacağız? Sürücülerle başımız devamlı dertte. Bir gün başımıza bu yüzden bir iş gelecek.

Haftada hiç olmazsa bir gün trafik ekipleri Yeniçeri sokağa uğrayarak ters yönden gelenleri cezalandırılamaz mı? Derdimizi kime anlatacağız, kimlere dinleyeceğiz” diyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *