ANASAYFA arrow right Güncel

14 bin 480 ev oturulamayacak kadar eski ve bakımsız

14 bin 480 ev oturulamayacak kadar eski ve bakımsız
YAYINLAMA: 15 Ekim 2024 / 18.14
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2024 / 18.14

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizle birlikte barınma krizi giderek derinleşiyor. Bakanlık verilerine göre, oturulamayacak derecede eski ve bakımsız olan hane sayısı 14 bin 480.

Türkiye'deki ekonomik krizin en çok etkilediği alanlardan biri de barınma oldu. Ardı arkası kesilmeyen zamlarla birlikte ev kiraları da astronomik boyuta ulaştı. Milyonlarca vatandaş, yüksek kiralar nedeniyle konut sorunuyla karşı karşıya bırakıldı.

Barınma krizi, mevcut evlerin bakımsızlığıyla daha da derinleşti. Yalnızca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ekiplerin tespit çalışmalarıyla ortaya çıkan tablo bile sorunun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Bakanlığın “Barınma Yardımları” verisi, en temel hakların bile karşılanamadığını ortaya koydu. Bakanlığa bağlı ekipler saha taramaları sonucunda, oturulamayacak derecede eski ve bakımsız binlerce hane belirledi. Bu haneler, “Barınma yardımı” programı kapsamına alındı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığına göre, Ocak 2024’te 2 bin 664 olan barınma yardımı yapılan hane sayısı, Ağustos sonunda 14 bin 480’e fırladı.

Oturulamayacak durumda olan haneler için yüz milyonlarca liralık kaynak aktarıldı. Verilere göre, 2024 Ocak-Ağustos döneminde yoksul hanelere, “Evlerini oturulabilecek duruma getirmeleri” için 192 milyon 225 bin 738 TL’lik yardım yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *