ANASAYFA arrow right Güncel

Aile hekimliği yönetmelik taslağı kan dondurucu bir etki yarattı

Aile hekimliği yönetmelik taslağı  kan dondurucu bir etki yarattı
YAYINLAMA: 07 Ekim 2024 / 18.54
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2024 / 18.54

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan, Sağlık Bakanlığının aile hekimleri için hazırladığı yönetmeliğe tepki gösterdi

Her fırsatta birinci basamağın hakkının yenmeye çalışıldığını ve özverilerinin farkına varılmadığını söyleyen Erdoğan, ‘’Sızdırılan bu aile hekimliği yönetmelik taslağı kan dondurucu bir etki yarattı. Aile hekimlerinin haklarının karmakarışık ve bir mantığa dayanmayan matematiksel formüllerle ifade edildiği bir yönetmeliği kabul etmiyoruz’’ dedi.
Görüşme için randevu bile vermediler
‘Emeğimizin ve her hizmetimizin bir oran üzerinden ücretlendirildiği dayatma bir sisteme boyun eğmeyeceğiz’ diyen Erdoğan, ‘’Hiç emek sınıflandırılır mı? Kaç kere Sağlık Bakanlığı’na birlikte konuşalım, bizi önce bir dinleyin. Zorluklarımızın, mücadelelerimizin farkına varın dedik ama görüşme için randevu bile vermediler. Şimdi de algılarını kapatmış tamamen kendi dayattıkları bir sistemi oturtmaya çalışıyorlar. Biz bunda yokuz’’ ifadelerini kullandı.

Aile Hekimliği sistemi yapboz tahtasına döndü
Erdoğan, aile hekimlerinin gördüğü şiddeti kınamak için başlattıkları siyah giyme eylemini bu kez sızdırılan taslak yeni yönetmeliği protesto etmek için gerçekleştirdiklerini sözlerine eklerken, ‘’Haftaya siyah başladık. Bundan sonra da eylemlerimizi sürdüreceğiz. 19 Ekim’de meydanlardayız. Bu yönetmelik düzeltilene kadar da mücadelemizi gerek sosyal medya ile gerek basın açıklamalarımız ve mitinglerimiz ile sürdüreceğiz. Aile Hekimliği sistemi her yeni Bakan’ın keyfine göre ve sık sık değişen yönetmeliklerle yapboz tahtasına döndü’’ eleştirisini yaptı.
Hekimler cezalandırılamaz, maaşları kesilemez
Performans baskısı ve tehdidi ile hekimleri mesleğinden soğutan bir noktaya getirildiğine dikkat çeken Erdoğan, ‘’Doktorluk büyük fedakârlıklar isteyen, gönül işi bir meslektir evet ama bizim de ailelerimiz, geçim sıkıntımız olduğu unutulmamalı. Hekimin işi insan hayatı. Sürekli hak hukuk ve geçim düşünen bir hekim nasıl sağlıklı bir hizmet sunabilir.  Tüm bunlara ek olarak bir de hasta hekim ilişkilerini bozan uygulamalarla hekimlerin şiddete uğramasına göz yumuluyor. Artık yeter. Örneğin kendisine başvurmayan hasta için hekimler cezalandırılamaz, maaşları kesilemez” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *