ANASAYFA arrow right Güncel

Alevilik inancı ve Alevi Kültür Dernekleri siyaset üstü bir kurum

Alevilik inancı ve Alevi Kültür  Dernekleri siyaset üstü bir kurum
YAYINLAMA: 16 Ekim 2024 / 18.25
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2024 / 18.25

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu, 27 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Toplamda 4 binin üzerinde üye, yeni şube başkanını belirlemek için sandık başına gidecek.

Bugüne kadar Alevi Kültür Derneklerinde çeşitli görevlerde bulunmuş olan Ergün Yanargöz, Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Yanargöz, kurumu ayağa kaldıracaklarının sözünü verdi.

 ‘Bu süreçte Alevi Kültür Derneği yönetimine adayız’ diyen Yanargöz, ‘’Yüzyıllardır süre gelen Alevi kültürü inancı hangi siyasi ideoloji olursa olsun bizim nazarımızda siyasetin üstünde. Alevilik inancı ve Alevi Kültür Dernekleri siyaset üstü bir kurum Alevi Kültür Derneği bir işletmeyi yönetircesine tekçi, ben merkezli, demokrasiden uzak STK bilgisi zayıf olan bir yönetim anlayışıyla yönetiliyor’’ tespitini yaptı.

Yanargöz, ‘’Federasyon İnanç Kurulu ve Alevi Kültür Derneği Genel Merkezi (AKD) bayramlarda cem yapılmayacağını, bayram ceminin kültürümüzde olmadığını deklare etmesine rağmen son bayramda yine mesaj atıp milleti bayram sabahı ceme çağırdılar. Emek ve Demokrasi Platformunun insan hakları ihlalleri ve Alevilik konularındaki çalışmalarda AKD’yle ortaklaşma talebini ‘Bunlar marjinal, komünistler, bunlarla bir araya gelemeyiz’ diye reddetti’’ açıklamasında bulundu. 

Halkın sorunlarını çözüp taleplerini gerçekleştirmek için yola çıktık

1995’den beridir içinde bulunduğum Alevi Kültür Derneği’nde semah ekibi, gençlik komisyonu, yöneticilik gibi bir çok görevde bulunduğunu açıklayan Yanargöz, ‘’2008’den bu yana derneği kendi çıkarları için dizayn etmeye çalışan bütün yönetimlere karşı muhalif bir duruş sergiledim. Hiçbir şekilde Gaziantep özelinde türkiye genelinde yola zarar veren derneğimizi sekteye uğratan hiçbir yönetimle olmadım ve olmayacağım. Beni kanunsuz ve demokratik olmayan hiçbir yönetimin devamı olarak görmeyin. Biz daha demokratik daha kollektif bir yapı ile halkın sorunlarını çözüp taleplerini gerçekleştirmek için yola çıktık. işte bu ve benzeri sebeplerle adaylığımız açıklıyoruz ve bu kurumu ayağa kaldıracağımıza yönelik sizlere söz veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Alevi halklarının serzenişlerine sessiz kalamadık ve sessizlerin sesi olma kararı verdik

Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Adayı Ergün Yanargöz’ü destekleyeceklerini kamuoyuna duyuran Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Başkanı Eren Ovayolu, ‘’Bilindiği üzere Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Düztepe Cem Evi ile ilgili birçok olay gerçekleşti. Gerçekleşen bu olaylar herkes tarafından biliniyor. Her ortamda Alevi halkları bu yaşananlardan rahatsızlık duyduğunu bizlere iletiyor.  Bizler Alevi halklarının bu serzenişlerine sessiz kalamadık ve sessizlerin sesi olma kararı verdik. Toplum içinde yapmış olduğumuz görüşmelerde Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şubesi Düztepe Cem Evinin 14. Olağan Genel Kurulunda Ergün Yanargöz’ün başkan adaylığı etrafında birleşilmesi konusunda hem fikir olundu’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *