ANASAYFA arrow right Güncel

Antep’te belli mahalleler sadece uyuşturucu ile anılacak noktada

Antep’te belli mahalleler sadece uyuşturucu ile anılacak noktada
YAYINLAMA: 22 Eylül 2024 / 18.00
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2024 / 18.00

Antep düzenin tüm sorunlarını içerisinde barındırıyor… Birçok mahallede yoksulluk ve çaresizlikten insanlar nefes alamıyor

Türkiye Komünist Partisi Antep İl Başkanı Damla Çınar, “Birçok sorun bu kenti ve insanlarını, sömürü, yoksulluk ve çaresizlikle, tarikatlarla ve uyuşturucu ile çevrelemiş durumda. Antep’in birçok mahallesinde yoksulluk, çaresizlik yurttaşlarımıza nefes aldırmıyor’’ tespitini yaptı.

Antep’in en gelişmiş sanayi illerinden biri olduğuna dikkat çeken Çınar, ‘’Doğru orantılı olarak da en çok sömürünün yaşandığı illerden birisi. Organize sanayi bölgesinde yüzlerce işçi belli dönemlerde, farklı sektörlerde emeklerinin karşılığını alamadıkları, insanca çalışma koşulları sağlanmadığı, hatta en temel düzeyde evlerine ekmek götüremedikleri için günlerce fabrika önlerinde, alanlarda mücadele ediyorlar. Bunun en güncel örneklerinden bir tanesi de ‘7’li sisteme karşı 35 gündür tüm zorluklara rağmen aileleriyle birlikte mücadele eden ‘Akcanlar’ işçileri. Sistemin tüm müdahalelerine rağmen birlik olmaktan dayanışma içinde mücadele etmekten hiç vazgeçmediler’’ ifadelerini kullandı.

Antep’te belli mahalleler sadece uyuşturucu ile anılacak noktada

Uyuşturucu konusuna değinen Çınar, ‘’Uyuşturucu günümüz Türkiyesi’nde yoğun bir kullanıma sahip ve Antep de yaygın olarak kullanılan kentlerden birisi olarak toplumsal alanda kendi payını alıyor. Bu sisteme ticari olarak iyi bir zemin açtığı yadsınamaz bir gerçek. Bu konudan kaynaklı müdahale etmek bir yana dursun belli yapılanmalar ile dağıtılması dahi sağlanıyor. Antep’te belli mahalleler sadece uyuşturucu ile anılacak noktada yani kullanımı ve satışı çok yaygın. Sistemin yarattığı sömürü düzeni sonucunda oluşan yoksulluk, işsizlik her gün daha da kötüye giden eğitim sistemi vb. örnekler kullanımın ve bu bataklığa düşmenin daha kolay hale gelmesini sağlıyor. Bu yaygın uyuşturucu gerçekliği kriminal suçları da beraberinde getiriyor’’ şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ülkemizin bir gerçekliği olarak karşımızda duruyor

Çınar, ‘’Uyuşturucu ülkemizin bir gerçekliği olarak karşımızda duruyor ama diğer bir gerçeklik ise bu durumun yaygınlaşmasının sistem eliyle sağlanıyor olması. Bu sorunun yaygınlığını ve can yakıcılığının gerçekliği çözüm üretmenin aciliyetini gözler önüne seriyor. Bu doğrultuda ülkenin her yerinde Türkiye Komünist Gençliği her geçen gün artan uyarıcı ve uyuşturucu kullanımına karşı kampüslerde, liselerde, mahallelerde ‘’Yaşamın Dozunu Yükselt’’ diyerek mücadele ediyor’’ açıklamasını yaptı.

Gelinen noktada emekçiler artık evlerine ekmeği zor getirecek noktaya geldiler

‘Ülkemizde sınıf kavramının keskin hatlara sahip olması sorunları da ağır bir şekilde yoksul halkın sırtına yüklüyor’ diyen İl Başkanı Çınar, ‘’Gelinen noktada emekçiler artık bırakın herhangi bir şekilde sosyalleşmeyi, evlerine ekmeği zor getirecek noktaya geldiler. Sadece temel ihtiyaçları karşılayabilmek için saatlerce çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu ülkede emekçiler neredeyse kölelik düzeni olarak tanımlanabilecek bir rejim altında çalıştırıldığı iddiası, bir ajitasyon ya da duygu sömürüsü söylemi değil. Kanıtlanabilir, gözlenebilir, ölçülebilir, hani neredeyse elle tutulabilir bir gerçeklik. Üstüne üstlük, evrensel değerlerle sınanabilecek ve uluslararası hukukta yerini bulacak bir insanlık suçu saptaması’’ dedi.

Antep düzenin tüm sorunlarını içerisinde barındırıyor

Türkiye Komünist Partisi Antep İl Başkanı Damla Çınar, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Türkiye’de özellikle son yirmi yılda derinleşerek kalıcılaşmış çalışma rejimi, literatürde ‘Modern kölelik’ olarak adlandırılan çalışma ilişkileri sistemlerinin hemen tüm göstergelerini karşılıyor. Ülkenin temel gerçeklerinin en derinden hissedildiği kentlerden biri olan Antep bu düzenin tüm sorunlarını içerisinde barındırıyor. Bu kent bitmek bilmeyen bir kavganın, emeğin ve mücadelenin kenti. Bu yüzden buradan umutsuzluk çıkmaz, çıkmamalı.’’

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *