Ücretsiz olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren mobil mamografi aracı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde 284 vatandaşın kanser taramalarını yaparak erken teşhisin önemi hakkında bilinçlendirme eğitimleri verdi.
KETEM’e erişimde sıkıntı yaşayan ve kırsal bölgelerde bulunan vatandaşlara ulaşarak erken teşhis için hizmete sokulan mobil mamografi aracı ile yapılan çalışmada 40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi yapılırken 50-70 yaş arası bütün vatandaşlara ise kan tahlili alarak tarama işlemi tamamlanıyor.
Daha önce merkeze gidemediği için herhangi bir tarama işlemi yaptırmadığını belirten Esme Mimtaz, uygulamadan memnun kaldığını, taramanın daha çok insana ulaşması gerektiğini dile getirdi.
Yapılan hizmetten dolayı teşekkür eden Hamit Çalıcı ise, “Eşimle beraber KETEM aracının geldiğini duyduk eşime ve kendime tarama yaptırmak için geldik. Bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederiz” dedi.İHA
YAYINLAMA: 17 Ekim 2023 / 19.16
GÜNCELLEME: 17 Ekim 2023 / 19.50
Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KETEM ve mobil mamografi aracı ile depremden etkilenen ilçelerde vatandaşların kanser tarama işlemi yapıldı.
İlginizi Çekebilir
Araç sayısı 780 bine ulaştı
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Fizik alanında Türkiye ikincisi oldular
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Akademisyenler amfilerden çıkıp sınıflara konuk oldu
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Sanat engel tanımaz
#Güncel / 18 Mayıs 2026
Çatışmanın olduğu bölgelerde yoksullaşma artar, emek değersizleşir
#Güncel / 17 Mayıs 2026
Cezaevine bakarak ülkede işçilerin nasıl suça sürüklendiğini görürsünüz
#Güncel / 17 Mayıs 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
