ANASAYFA arrow right Güncel

Emri veren yetkililer de dahil tüm suçlular cezası çekmeli

Emri veren yetkililer de dahil  tüm suçlular cezası çekmeli
YAYINLAMA: 13 Ekim 2024 / 17.34
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2024 / 17.34

AKP ve MHP oylarıyla Meclis’ten geçen katliam yasasının ardından sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve katliamlar artmaya başladı

Ülkenin birçok yerinde hayvana yönelik şiddet durmaksızın devam ederken, Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kedi ve köpek olmak üzere 43 hayvanın ilaçla öldürülmesi ülke gündemini derinden sarstı.

Hayvanların öldürülmesine tepki gösteren Gaziantep Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, ‘’ Sorumluların veteriner hekimliğin icrasına aykırı davranışlarının tespiti durumunda gerekli cezai yaptırımlarının olacağından kimsenin şüphesi olmasın. İddialarla ilgili olarak resmi raporlar kamuoyu ile de paylaşılmalı, şüpheye yer bırakılmamalı, tespiti halinde emri veren yetkililer de dahil tüm suçluların cezası çekmesi sağlanmalı’’ dedi.

Kocaeli Veteriner Hekimler Odamızca soruşturma başlatıldı

Peri, ‘’Türk Veteriner Hekimler Birliği olarak bu yasanın bu haliyle uygulanmasının mümkün olmayacağını, yetki ve sorumluluklar açısından belirsizlikler olduğunu, getireceği sorunların mevcut durumdan daha büyük olacağı konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Yine sağlıklı hayvanlara ötenazi uygulamayacağımızı dile getirmiştik. Bugün yaşanan ve  kabul edemeyeceğimiz, etmeyeceğimiz Gebze’deki iddialar ile ilgili gerekli soruşturma Kocaeli Veteriner Hekimler Odamızca başlatıldı’’ açıklamasını yaptı.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu etkin bir şekilde uygulanmalı

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun etkin bir şekilde uygulanması çağrısında bulunan Peri, ‘’Yaşanan olaylar bu yasa değişikliğinin tekrar gözden geçirilmesini ya da Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmesi gerektiğini ve 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini tekrar açıkça gösterdi. Sokak hayvanları, eğer bir sorunsa; bu bilimin ışığında, vicdan muhasebesi yapılarak çözümlenebilecek bir sorun’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *