ANASAYFA arrow right Güncel

En önemli pay aileye ait

En önemli pay aileye ait
YAYINLAMA: 11 Eylül 2024 / 18.29
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2024 / 18.29

2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla hayata geçirilen Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) projesi kapsamında Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Kalesi’nden başlayıp Balıklı Parkı’nda sona eren kortej yürüyüşüne katıldı

Tekin, ‘’OECD başta olmak üzere dünyada eğitim ile ilgili istatistik ve rapor tutan bütün birimlerin ortak bir verisi var. Diyorlar ki; tek başına öğretmenler ve okul, bir öğrencinin eğitim sisteminin başarısında maksimum yüzde 50 etkin. Geriye kalan yüzde 50’de ise en önemli pay aileye ait. Aileler sürecin içerisine dahil olurlarsa, aileler çocukların eğitim süreçlerini daha yakından takip ederlerse ve öğretmenlerle istişare içerisinde velilerden beklediğimiz toplumsal rolleri yaparlarsa eğitim-öğretim sistemimiz daha başarılı olur diyerek bir süreç başlattık’’ açıklamasını yaptı.

Çocuklarımız okula başladıkları günü unutmasınlar istiyoruz

‘Bizim birinci amacımız, çocuklarımız okula başladıkları günü unutmasınlar istiyoruz’ ifadelerini kullanan Tekin, ‘’Etkinliğimizin ilk sebebi bu. Bu yıl 1,5 milyona yakın velimizle bütün okullarda böyle bir etkinlik yapalım istiyoruz. Çocuklarımıza uyum haftasıyla beraber, aileleriyle birlikte nasıl bir eğitim öğretim dönemi, geçireceklerini heyecanla, aşkla ve şevkle okula gelmeleri için bir başlangıç oluşturalım istedik’’ açıklamasını yaptı.

Eğitime el atma zamanı geldi diye düşünüyoruz

Tekin, ‘’Ailelerle birlikte daha bilinçli bir şekilde eğitime el atma zamanı geldi diye düşünüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızdan çok fazla iş bekliyoruz. Anne, baba, abi, kardeş amca, dayı, arkadaş olmalarını istiyoruz. Biz diyoruz ki öğretmenlerimiz asli işlerini yapsınlar, diğer işleri de bizler yapalım istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Diziler çektik, bilimsel raporlar hazırladık

Bilinçli Eğitim Zamanının aile, okul, öğretmen iş birliği projeksiyonunun bir parçası olduğunu kaydeden Tekin, ‘’Okula ilk başlayan çocuklarımızdan başlamak üzere bütün velilerimize sistemin içerisine dahil olabilecekleri bir mekan tanıtmak istiyoruz. Okullar başladıktan sonra velilerimizle çocuklarıyla nasıl ilgileneceklerini ve ilgilendiklerinde çocuklarının akademik başarılarının daha fazla artacağının bilgilerini paylaşacağımız bir dizi etkinliğimiz olacak. Diziler çektik, bilimsel raporlar hazırladık. Broşürler hazırladık. Veli toplantılarında sizlerle paylaşılması için içerikler, sunumlar hazırladık ve okullar başladığında bir aile okulu adını verdiğimiz ve her okulun içerisinde olan okulun içerisine ebeveyn okulu, veli okulu başlığında bir program daha koyduk’’ dedi.

Türkiye Maarif modeli hedefine emin adımlarla Gaziantep’te de yürüyoruz

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, ‘’Gaziantep’te 750 bin civarında öğrencimiz, 34 bin civarında öğretmenimiz ve bin 580 okulumuzla büyük bir eğitim ordusu olarak eğitim-öğretim sezonuna başladık. Programını icra ettiğimiz ‘BİZ’ projesi gibi birçok yeni proje Milli Eğitim Bakanlığı'mızın devreye aldığı birçok yeni projeyle hem Türkiye yüzyılı hedeflerine hem de Türkiye Maarif modeli hedefine emin adımlarla Gaziantep’te de yürüyoruz’’ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *